Segona nit de gelades a Ponent que agreugen encara més els danys als cultius de fruita

El sector no recorda una gelada tant forta des de 1991 i en fruita de pinyol les pèrdues podrien ser del 90 i el 100%

Reg d'aspersió en funcionament en una finca de fruita dolça de Corbins | ACN Reg d'aspersió en funcionament en una finca de fruita dolça de Corbins | ACN

Les comarques de Ponent han viscut la segona nit consecutiva amb temperatures sota zero i això ha agreujat els danys als cultius de fruita que no disposen de sistemes antigelades com són el reg per aspersió. Ramon Comes, pagès de Corbins i membre d'Unió de Pagesos (UP), ha dit que no es recorda una gelada tant forta com la de dissabte, amb temperatures de fins a 6 sota zero, des de l'any 1991.

El fred d'una segona nit per sota zero "ha acabat de tocar el que no havia quedat tocat", ha lamentat Comes, que també creu que en fruita de pinyol, les pèrdues seran d'entre el 90 i el 100%. La gelada d'aquest dilluns ha començat més tard que la de dissabte i el termòmetre no ha baixat tant, situant-se en la majoria de zones entre -2 o -1 graus.

La fruita més afectada per la gelada ha estat la fruita d'os, com ara préssec, nectarina i albercoc, i també l'ametlla perquè els arbres ja fa setmanes que han florit. Els perers, tot i que tenen la flor una mica tancada, també s'han vist afectats, mentre que en el cas dels pomers, l'afectació es preveu menor tot i que dependrà de la varietat.

Avui et destaquem
El més llegit