La Setmana del Llibre en Català reuneix 226 expositors a Barcelona

L'esdeveniment comença aquest divendres al Moll de la Fusta i premiarà l'escriptor Biel Mesquida i el periodista Xavier Graset

Imatge d'arxiu de la Setmana del Llibre en Català a Barcelona | Europa Press Imatge d'arxiu de la Setmana del Llibre en Català a Barcelona | Europa Press

La Setmana del Llibre en Català obrirà la tarda d'aquest divendres amb 226 expositors en 69 mòduls al Moll de la Fusta de Barcelona en una edició que es perllongarà fins al 19 de setembre i premiarà l'escriptor Biel Mesquida i el periodista Xavier Graset. L'escriptora Maria Barbal, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2020, serà l'encarregada d'inaugurar l'esdeveniment, en un acte al qual es preveu que hi acudeixin la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, i el tinent d'alcalde Jordi Martí.

"La xifra rècord de 69 mòduls, amb 226 expositors -185 segells editorials, 19 llibreries, una distribuïdora, nou universitats i 12 institucions-, 231 capçaleres de revistes i 256 activitats de difusió, converteixen aquesta edició de la Setmana en la més gran que hem organitzat", destaca el president de la Setmana, Joan Carles Girbés. Es manté la ubicació del Moll de la Fusta, amb un espai de 5.000 metres quadrats, per complir tots els protocols sanitaris, en comptes de l'habitual plaça de la Catedral -ja a l'any 2020 es va realitzar en aquest emplaçament- i aquest any es recuperen els tres escenaris de la Setmana.

La Setmana del Llibre en Català farà un total de 256 activitats, entre presentacions, taules rodones, signatures i itineraris literaris, amb la voluntat de ser motor d'ajuda i punt de trobada de l'edició en català, i també acudiran a la fira escriptors internacionals com Douglas Stuart i Katharina Volkmer.

Ha creat en aquesta edició el Premi Difusió, que ha recaigut en el periodista Xavier Graset, i ha concedit el seu Premi Trajectòria a l'escriptor Biel Mesquida. També acollirà el Making Catalan Literature Travel for International Publisher and Agent, amb 14 editors i agents literaris internacionals, i sumarà sinergies amb festivals literaris catalans.

Més informació
El Govern destina 710.000 euros a la traducció al català de llibres
Un pas enrere per tornar a créixer
Avui et destaquem
El més llegit