El Govern destina 710.000 euros a la traducció al català de llibres

S'ampliarà amb 250.000 euros la convocatòria de subvencions a editorials per a la traducció d'obres literàries de la Institució de les Lletres Catalans

Les subvencions van dirigides a les empreses editorials | ACN Les subvencions van dirigides a les empreses editorials | ACN

La Conselleria de Cultura de la Generalitat destinarà un total de 710.000 euros en ajudes a la traducció al català d'obres literàries i no literàries a través de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, una dotació "històrica", segons han explicat aquest dimarts el departament en un comunicat.

Així, s'ampliarà amb 250.000 euros la convocatòria de subvencions a editorials per a la traducció al català o a l'occità d'obres literàries que promou la Institució de les Lletres Catalans (ILC), i la convocatòria de subvencions per a la traducció al català d'obres no literàries promoguda per la Secretària de Política Lingüística explicarà al seu torn amb 100.000 euros més.

Amb aquesta ampliació de 350.000 euros entre les dues línies d'ajudes, la dotació, que fa dos anys era de 300.000 euros, aconsegueix una xifra "històrica" de 710.000.

Les subvencions van dirigides a les empreses editorials, tant a persones físiques com a jurídiques, i a les entitats editorials sense ànim de lucre privades, i la quantitat subvencionada és del 70% del cost total del projecte. El 29 d'octubre finalitzarà el termini per sol·licitar les ajudes, que el 2020 van aconseguir impulsar la traducció d'un total de 140 obres literàries i de 77 no literàries.

Més informació
El Govern destina 6,2MEUR a préstecs a la cultura
La Diputació de Tarragona dedicarà 7,8 milions a la reactivació de la cultura
Avui et destaquem
El més llegit