Palafrugell és una de les principals destinacions d'estiu de la Costa Brava | iStock
Palafrugell és una de les principals destinacions d'estiu de la Costa Brava | iStock

Setmana Santa esperançadora per l'hostaleria de Girona

Algunes zones del Pirineu han assolit una ocupació del 95% durant la Setmana Santa

La Setmana Santa acaba amb un bon regust de boca pel sector de l'hostaleria de la demarcació de Girona, que han aconseguit ocupacions que ronden el 80%. La portaveu de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, Marina Figueras, ha afirmat que "l'ocupació ha estat bona". Tot i això, no s'ha arribat a penjar el cartell de complet.

El principal motiu podria ser que molts turistes han optat per fer escapades d'un dia i tornar a dormir a casa. Els establiments de la Costa Brava i del Pirineu gironí han assolit xifres d'ocupació del 80%. La dada negativa la posa la Costa Brava sud, on només ha obert un 10% dels establiments i les reserves no han estat positives.

Així, la Setmana Santa s'ha convertit en un element d'esperança per bona part del sector turístic gironí.

Pirineu i Costa Brava

Pel que fa a dades d'ocupació hotelera, a la zona centres de la Costa Brava han obert prop d'un 60% dels hotels, igual que en la part litoral de l'Alt Empordà. Tot i així, la mitjana d'ocupació s'ha quedat entre el 70 i el 80% i en alguns casos s'ha arribat al 90%.

Pel que fa al Pirineu, les xifres són similars, ja que els hotels han tingut un 80% de les places ocupades i en alguns casos s'ha arribat al 95%.

Marina Figueras: "L'ocupació ha estat bona"

"L'ocupació ha estat bona, però no hem arribat a estar plens", ha lamentat la portaveu de la federació. El principal motiu és que "hi havia molta mobilitat" però de "turistes que venien a passar el dia", un fet poc habitual. Pel que fa a visitants, la majoria són de l'àrea metropolitana de Barcelona, tot i que s'han deixat veure "alguns" turistes francesos.

La falta de turistes internacionals és el que ha impedit veure unes ocupacions del 100%.

Avui et destaquem
El més llegit