La Seu d'Urgell i Sort acolliran els Campionats del Món de Piragüisme 2027

Les dues poblacions del Pirineu lleidatà s'imposen a les candidatures de París i Cracòvia

El sector dels esports d'aventura confia revalidar les 801.384 activitats contractades | ACN El sector dels esports d'aventura confia revalidar les 801.384 activitats contractades | ACN

La Seu d'Urgell (Alt Urgell) i Sort (Pallars Sobirà) acolliran els Campionats del Món de Piragüisme 2027 després d'imposar-se a les candidatures que havien presentat París i Cracòvia. Així ho ha anunciat la Federació Internacional de Canoa (ICF), en un acte organitzat a Budapest, Hongria. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, i l'alcalde de Sort, Baldo Farré, han celebrat la decisió, que consideren "un èxit gràcies a la feina conjunta feta per totes les institucions". "Estem convençuts que aquest esdeveniment serà un abans i un després per la Seu i Sort, pel Pirineu, pel piragüisme i pel desenvolupament socioeconòmic del nostre territori", han dit.

Les dues poblacions del Pirineu lleidatà han presentat aquesta candidatura per als Mundials de piragüisme 2027 després de l'èxit aconseguit el 2019 amb la celebració dels Campionats del Món d'estil lliure a Sort i d'eslàlom i descens a la Seu d'Urgell. En la presentació de la candidatura a principis d'abril en un acte a la Seu d'Urgell, els batlles es van mostrar optimistes, malgrat que competien contra una capital d'Estat. "Entre Sort i la Seu no arribem a 15.000 habitants i, així i tot, no ens rendim perquè sabem que som la millor candidatura", va reivindicar Vilaplana.

Finalment, ha estat així, i per tant Sort acollirà les modalitats d'estil lliure i descens a finals de juny del 2027, mentre que les instal·lacions del Parc Olímpic del Segre de la Seu seran l'escenari on es desenvoluparan les modalitats olímpiques d'eslàlom i caiac cross a finals de setembre. De fet, ja fa més de 50 anys que aquestes localitats del Pirineu lleidatà organitzen competicions, ja que la capital de l'Alt Urgell va acollir proves d'alt nivell com els Jocs Olímpics de Barcelona 1992, tres Campionats del Món, 22 Copes del Món i un Campionat d'Europa.

Més informació
L'aeroport de la Seu d'Urgell, un intent d'obrir una porta d'entrada al Pirineu
La Seu d'Urgell ja disposa dels terrenys per al futur hospital
Avui et destaquem
El més llegit