El SIL 2018 arrenca amb 150 novetats logístiques

El saló de la logística preveu superar les 30.000 visites

El SIL agrupa empreses i actors del sector logístic El SIL agrupa empreses i actors del sector logístic

El Saló Internacional de la Logística, SIL Barcelona 2018, preveu superar les 30.000 visites i mostrarà 150 novetats logístiques, entre les quals destaquen uns contenidors especials per transportar marisc viu, en la seva present edició, que arrenca aquest dimarts en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

La inauguració comptarà amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el secretari d'Infrestructuras i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font; el conseller d'Habitatge de la Generalitat Valenciana, Josep Vicent Boira; el delegat especial de l'Estat en funcions en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i president del SIL, Jordi Cornet, i el president de l'Associació Internacional d'Agents Professionals de Duanes (Asapra), Pedro Castro.

Aquesta nova edició del SIL ocuparà 22.000 metres quadrats i comptarà amb un total de 650 empreses, un 10% més respecte a l'any passat i un 40% de les quals són internacionals.

Els visitants es veuran aquest any impulsats per la celebració del Congrés d'Asapra, que tindrà lloc per primera vegada fora d'Amèrica Llatina i que reunirà més de 600 professionals del sector.

SIL 4.0 i job market place

El SIL 2018 aposta per la indústria 4.0 i oferirà el SIL Barcelona Zone 4.0, on es presentaran les últimes solucions i casos pràctics en la implantació que aquestes solucions 4.0 ofereixen en la logística i en tota la cadena de subministrament.

I precisament Logística i Indústria 4.0, una connexió necessària serà el títol al voltant del qual girarà el Congrés del SIL, que comptarà amb 200 ponents, 3.000 professionals i els casos d'èxit d'empreses com Nestlé, Pfizer, Unilever i Seat, entre d'altres. En el marc d'aquesta aposta per la indústria 4.0, el CZFB i La Salle Technova han impulsat la primera acceleradora de 'start-ups' logístiques vinculada a un saló internacional del sector, com és el SIL.

El saló també tindrà un Job Market Place, organitzat amb Barcelona Activa i on es posarà en contacte empreses amb candidats, i de moment ja s'han rebut una quinzena d'ofertes de treball.

20 aniversari

El SIL celebra aquest 2018 el seu vintè aniversari i tindrà aquest any la Comunitat Valenciana com a comunitat convidada de la present edició. Així, el saló comptarà amb l'assistència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a més d'altres presidents autonòmics, com el d'Aragó, Javier Lambán. Segons l'Organització Empresarial dels Operadors de Logística i Transport, el sector representa el 8% del PIB espanyol, i es preveu que aquest 2018 mogui uns 110.000 milions d'euros, abastant uns 800.000 llocs de treball.

Més informació
20 anys del SIL: logística 4.0 i digitalització
Avui et destaquem
El més llegit