Sinera, la mútua veïnal d'enterraments

L'entitat compleix 25 anys amb un canvi d'imatge i uns 50.000 usuaris

Acte de celebració del 25è aniversari de la mútua veïnal d'enterraments Sinera | Cedida Acte de celebració del 25è aniversari de la mútua veïnal d'enterraments Sinera | Cedida

Sinera és una mútua d'enterraments amb una particularitat: està formada per associacions veïnals. Aquest dijous ha celebrat el seu 25è aniversari amb un acte a Cornellà, on va néixer i enguany ha traslladat la seu social per fer-ne un homenatge. L'acte ha servit també per presentar la nova imatge corporativa de l'entitat. 

Sinera ofereix els serveis bàsics d'enterrament, incineració i repatriació, a més d'assessorament jurídic i assumir tots els tràmits burocràtics en el moment de la defunció. Els seus orígens s'emmarquen en una època de creixement de les assegurances de decessos i de la mort d'un veí de Cornellà que no tenia cap familiar. 

Més info: El preu mínim d'una defunció a Catalunya supera els 2.000 euros

Els elevats costos que va assumir l'Ajuntament per aquest fet van motivar l'aparició de grups veïnals que cobrien els enterraments al Baix Llobregat. Tres anys després, el 1994, es creava Sinera, que actualment dóna servei a unes 50.000 persones. Pura Velarde, la presidenta de l'entitat, ha explicat durant l'acte de celebració que "igual que ara es lluita per una mort digna, abans lluitàvem per un enterrament digne". 

A l'esdeveniment hi han assistit el president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, Jordi Giró, el de la Federació de Mutualitats de Catalunya, Jordi Busquet, i el responsable de processos legals de la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor de la Generalitat, Enric Anglada.       

Avui et destaquem
El més llegit