Talamàs presumeix del suport de patronals per mantenir la presidència de la Cambra de Terrassa

Ramon Talamàs, president i candidat a la presidència de la Cambra de Terrassa, reivindica la importància d'interactuar amb el teixit empresarial

Ramon Talamàs, durant la presentació de la seva candidatura a Sant Cugat | VIA Empresa Ramon Talamàs, durant la presentació de la seva candidatura a Sant Cugat | VIA Empresa

L'actual president de la Cambra de Terrassa i candidat al càrrec a les eleccions camerals d'aquest setembre, Ramon Talamàs, ha demostrat poder de convocatòria amb la presentació de la seva candidatura. Representants de Pimec, Cecot i Sant Cugat Empresarial han mostrat el seu suport a Talamàs, en un acte aquest 5 de setembre a Sant Cugat del Vallès.

Amb aquest suport, Talamàs espera poder mantenir la presidència de la Cambra de Terrassa per continuar la tasca dels últims quatre anys. I per fer-ho, presenta una “candidatura potent” i amb el suport de les principals organitzacions empresarials del territori. Un dels seus pilars, ha apuntat, és el contacte amb els empresaris.

“Moltes empreses ho coneixen tot del seu sector a nivell internacional, però no saben res de la Cambra. Si volem tenir algun futur, hem d'interactuar molt amb les empreses”, ha defensat l'actual president de l'entitat. Per això, ha reclamat la “implicació dels empresaris” a la seva candidatura, per poder tenir visió de futur i dibuixar les necessitats del territori a mig termini.

Talamàs: “Hem revitalitzat la Cambra de Terrassa”

Ramon Talamàs ha volgut posar en valor el seu paper al capdavant de la Cambra de Terrassa els darrers quatre anys: “Hem revitalitzat l'entitat en favor del teixit empresarial, hem tingut una constant interacció amb les empreses”. El president ha assenyalat que es van trobar una cambra “aletargada” a l'espera d'una llei cameral que aportés finançament.

Però la Llei de Cambres catalana encara no ha arribat, tot i que fa anys que es reclama, tal com ha lamentat Talamàs. Per això, van decidir “tirar de recursos propis” i impulsar activitats, programes i projectes. Així, ha destacat l'aposta per la formació per les empreses, l'emprenedoria o l'assessorament pel comerç internacional.

El cas de Sant Cugat

La presentació de la candidatura a Sant Cugat també té una lectura afegida, més enllà del suport rebut per part de Sant Cugat Empresarial. I és que la Cambra de Terrassa, ja liderada per Talamàs, va decidir tancar la delegació que l'entitat tenia a Sant Cugat, que passa per ser un dels principals pols econòmics i empresarials del territori. Una decisió criticada per alguns sectors, com els rivals a les eleccions, la candidatura Eines de País.

El mateix Talamàs ha afrontat el tema: “Vam tancar la delegació de Sant Cugat, només es feien tràmits de certificats d'origen. Durant la pandèmia, ho vam passar tot a Terrassa. I vam veure que es podia fer digitalment i més barat. Més que tancar-la, la vam passar a la plataforma digital”.

Les eleccions a la Cambra de Terrassa

Amb tot, ja està en marxa el compte enrere per les eleccions a la Cambra de Terrassa, que han d'escollir 35 dels 45 membres del plenari. Aquests esculliran els 5 membres de les organitzacions empresarials i, els cinc restants, són per les empreses que més diners aporten a la Cambra. El ple que surti de tot plegat triarà el nou president. Hi ha dos grans candidatures, la de Ramon Talamàs i la d'Eines de País, liderada per Natàlia Cugueró.

Les votacions es podran fer de manera telemàtica del 15 al 19 de setembre i, presencialment, el 20 de setembre.

Avui et destaquem
El més llegit