El Port de Tarragona acollirà 58 creuers i 118.000 passatgers

Gran part de les escales es concentren entre els mesos de maig i octubre

Imatge d'un creuer al Port de Tarragona | ACN Imatge d'un creuer al Port de Tarragona | ACN

El Port de Tarragona acollirà 58 creuers i 118.000 passatgers durant aquest any 2023. El moviment derivat dels vaixells va començar el 6 d’abril i finalitzarà a mitjans de desembre. Segons la Taula Institucional de Creuers, l’objectiu és recuperar el negoci previ a l’esclat de la pandèmia. L'any 2022, els creueristes van generar un impacte econòmic de cinc milions d'euros a la ciutat i el seu entorn. El pròxim mes de maig, Tarragona acollirà l'assemblea de MedCruise, punt de trobada de 200 agents del sector i representants de 145 ports de 22 països.

Gran part de les escales al sud de Catalunya es concentraran entre els mesos de maig i octubre. Els responsables del Port de Tarragona asseguren que l’arribada de creuers genera un menor impacte demogràfic i ambiental, en comparació amb altres ciutats. De les 58 escales, 26 corresponen a la companyia MSC Cruceros.

Un trànsit de 28.000 persones, 14.000 d’embarcament i la mateixa xifra amb el desembarcament. En paral·lel, la plataforma Stop Creuers lamenta que la presència d’aquesta tipologia de turisme “contamina i massifica” barris com el del Serrallo o la Part Alta. En aquest sentit, el col·lectiu defensor del medi ambient denuncia com l'arribada dels turistes "no permet a la població local fer vida normal i, a la vegada, contribueix a expulsar els veïns".

Més informació
El Port de Tarragona augmenta un 22% el seu tràfic marítim
El Port de Tarragona tanca 2022 amb 64 MEUR en ingressos
La singularitat de Barcelona com a port base de creuers
Avui et destaquem
El més llegit