Telefónica tindrà cobetura total de fibra òptica a Espanya el 2025

La companyia vol liderar el 5G a l'Estat i adquireix el compromís de treballar per reactivar l'economia i reconstruir la vida

Telefónica tindrà cobertura total de fibra òptica el 2025 | iStock Telefónica tindrà cobertura total de fibra òptica el 2025 | iStock

Telefónica presenta la seva proposta per a un pacte digital, una carta de navegació per al nou món digital. Segons informen en un comunicat, en la senda del manifest del 2018, el pacte digital promou l'establiment d'unes regles del joc adaptades a la nova realitat post-covid per evitar les desigualtats al món digital, fomentar l'accés a la connectivitat de nova generació i a la protecció dels drets humans enfront de les amenaces tecnològiques. Un pacte digital que, de nou, se centra en les persones i que està basat en el diàleg i l'acord entre administracions, societat i empreses.

El pacte pretén posar a la disposició de la societat l'àmplia experiència de Telefónica i els seus recursos per ajudar a reconstruir un món millor i més inclusiu. Precisament per això, Telefónica impulsarà la digitalització completa d'Espanya: adquireix el compromís que el 2025 la fibra òptica cobreixi el 100% d'Espanya, i a ser capdavanters en la implantació de la tecnologia 5G. És el compromís de servei de Telefónica per reactivar l'economia i reconstruir la vida.

A més, segons subratllen, la reinvenció digital d'Espanya podria tenir un impacte anual d'aproximadament l'1,8% del PIB fins el 2025 i, en aquest sentit, les xarxes de nova generació, fibra i 5G es revelen com a crítiques i un element crucial per avançar cap a societats i economies digitals i sostenibles.

El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, assenyala que "és el moment de passar de les teories als fets per a la reconstrucció; de passar del macro al micro, que les ajudes arribin al més aviat possible a les persones. Hem d'estar a punt per aprofitar la mà estesa d'Europa", sentencia.

Més informació
Fibra òptica a totes les comarques a partir de l'estiu
La fibra òptica de la Generalitat arriba a totes les comarques i cobreix ja el 84% de la població
Avui et destaquem
El més llegit