TMB inverteix 33 MEUR en 98 autobusos menys contaminants

Les noves adquisicions retallen un 95% les emissions d’òxid de nitrogen, un 97% les de partícules i un 12% les tones de CO2 l’any

Autobusos de TMB | ACN Autobusos de TMB | ACN

TMB inverteix 33 milions d'euros en la compra de 98 nous autobusos menys contaminants per renovar la seva flota. L'adquisició dels nous vehicles permetrà, segons l'empresa, una reducció de les emissions d'òxid de nitrògen d'un 95%; d'un 97% en les de partícules contaminants i un 12% menys de tones de CO2 a l'atmosfera en comparació amb els autobusos que substituiran. 

Segons ha informat la companyia, 84 dels nous autobusos ja estan en funcionament, mentre que els 14 restants, els vehicles de doble planta, entraran en funcionament en les properes setmanes. Del total de la nova flota, 74 autobusos són de mida estàndard i de gas natural mild híbrid; mentre que els 14 de doble planta són de dièsel híbrid, en compliment d'una normativa europea més exigent que els anteriors. A més, s'han afegit 10 mini busos dièsel que faran les tasques del bus de barri. 

Segons la companyia, la substitució dels antics vehicles per uns menys contaminants forma part del PLa Estratègic 2025, que es marca com a repte la reducció de l'impacte del transport urbà en el medi ambient. La presidenta de TMB Laia Bonet considera que la nova operació demostra la "reconversió i renovació ambiental de la flota de bus que s'ha planificat per desenvolupar-la amb vehicles propulsats per energies més netes".

Més informació
La nova responsabilitat de TMB
El bitllet senzill ja es pot pagar amb targeta a tots els autobusos de TMB
TMB, un segle i mig de mobilitat urbana
Avui et destaquem
El més llegit