Toni Nadal: "L'esport d'elit ha quedat al marge de la crisi"

L'entrenador del tenista Rafa Nadal assegura que el fet de jugar fora d'Espanya ha ajudat a que l'esportista hagi notat menys els efectes de la recessió econòmica

L'entrenador i oncle del tennista Rafa Nadal, Toni Nadal, assegura que l'esport d'elit, a diferència d'altres minoritaris, ha quedat al marge de la crisi econòmica. "El fet de jugar molt fora d'Espanya també ens ha ajudat a no notar tant l'impacte de la crisi", diu Nadal, que ha participat en un debat al fòrum del Cornellà Creació establint paral·lelismes entre l'esport i l'empresa.

Nadal considera que "en el cas de Rafal Nadal ens podem queixar poc de l'afectació de la crisi però segur que no és l'únic cas, si tenim en compte els pressupostos de clubs de futbol com el Madrid o el Barça". "La crisi és mundial i l'esport d'elit està a aquest món pel qual també es pot notar però la veritat és que afecta molt menys que a altres àmbits i a esportistes de segon nivell", ha dit el preparador de Rafa Nadal.

Descobrir el talent, entrenar-lo i mantenir-lo
Toni Nadal considera que existeixen importants paral·lelismes entre el món de l'empresa i l'esport com ara descobrir el talent, entrenar-lo, gestionar-lo i enfocar-ho cap a l'èxit. "Tot a la vida té un comú denominador, jo si en comptes de preparar al meu nebot per ser un bon jugador de tennis l'haguera preparat per qualsevol altre activitat hagués fet el mateix", diu Nadal, que considera que la competitivitat és un dels elements que comparteixen empresa i esport.

"Nosaltres vivim en un món on la derrota sempre està present i on ens hem de superar cada dia, on no serveix el que vas fer ahir i has d'estar pendent constantment dels rivals, tens una exigència continuada. És el mateix que passa en el món de l'empresa on no val dir el que vas vendre l'any passat sinó que cal continuar fent-ho i estar atent a la competència", diu l'entrenador.

Confiança, esforç, constància i motivació
Toni Nadal apunta com a valors imprescindibles en tots dos camps la confiança en un mateix o en el seu projecte, l'esforç, la constància i la motivació. "L'esforç continuat i la superació d'adversitats són aspectes fonamentals no només a l'empresa o a l'esport sinó a la vida en general", apunta Nadal, que posa al seu nebot com a exemple de la superació de dificultats.

"Des de 2005 Rafa Nadal té un problema seriós al peu i l'especialista ens va dir que ho tindria complicat per continuar a l'esport d'elit però ho ha aconseguit malgrat els dolors constants", apunta Nadal que considera que "és un exemple més de confiança i capacitat de superació".

Capacitat de treball, esforç i equilibri mental
L'entrenador de tennis assegura que la capacitat de treball, l'esforç i l'equilibri mental són dos dels aspectes fonamentals per triomfar als negocis i a l'esport i ha apuntat que "és bàsic la feina en equip, també en un esport individual com el tennis on juga una persona però hi ha moltes al darrere".

"Amb esforç i tocant de peus a terra es pot aconseguir el triomf", afirma Nadal, que considera que les qualitats més importants per guanyar són la modèstia i l'equilibri mental, uns valors essencials també per triomfar en el món dels negocis.

Avui et destaquem
El més llegit