Top Cable, la innovació com a fonament empresarial

La companyia s’ha consolidat com un referent en la fabricació de cables elèctrics que combinen fiabilitat i seguretat

L'empresa TOP cable vista des de l'aire L'empresa TOP cable vista des de l'aire

Corrien els anys ’60 quan Albert Parera Amposta, un català emigrat a Veneçuela, va començar a forjar la seva carrera com a fabricant de cables elèctrics. El que va començar com una oportunitat professional va acabar convertint-se en una empresa innovadora, gràcies a l’enginy de l’emprenedor i la col·laboració amb marques internacionals líders del sector. L’empresari va abandonar el projecte a la seva tornada a Barcelona, però, sense saber-ho, havia marcat el destí empresarial de la família. A l’any 1985, els germans Parera (Albert, Jordi, Josep i Àlex), agafaven el relleu del seu pare i fundaven Top Cable, una de les companyies més reconegudes a Rubí i marca líder en el seu sector.

Si Albert Parera va apostar per un model innovador en la seva experiència empresarial, Top Cablepren l’exemple i multiplica els seus efectes. “Sens dubte, el nostre factor diferencial és la innovació”, assegura el director general de l’organització, Jordi Parera.

Els germans Parera

Els germans Parera | TOP CABLE

Tot i ser un element aparentment simple, la fabricació de cables pot ser tan complexa com es vulgui. Ho demostra l’esforç en I+D de l’empresa, que treballa constantment en la reformulació i renovació dels seus productes per millorar les seves prestacions. Una innovació que es reflecteix en els productes utilitzats i les aplicacions vinculades amb la seguretat, que poden marcar la diferència. Top Cable compta amb els cables elèctrics més flexibles del mercat, una prestació molt valorada pels instal·ladors. “El cable es una commodity que no veiem, però que tenen un gran impacte en la seguretat. El 90% dels incendis que es produeixen a Europa es donen en edificis, i un bon producte marca la diferència en vides humanes i en equips”, assenyala el directiu.

Des de l’any 2006, l’empresa també produeix cables de mitja tensió, tot un repte tecnològic que li ha permès pujar un esgraó comercial per captar grans clients a escala internacional.

L’ambició innovadora de Top Cable també es visualitza en la concepció de la pròpia empresa. Al 2001, la companyia construeix la seva segona planta a Rubí, que esdevé el primer centre logístic robotitzat del sector a Espanya. “Sens dubte, és un dels grans èxits dels nostres sistemes d’innovació i ens permet oferir un servei al client clarament superior”, argumenta Parera.

Vocació internacional

Un altre dels pilars de Top Cable és la vocació internacional. Ja al 1992, la companyia comptava amb una filial a França, i n’ha obert també a Xile, Dinamarca, Holanda, Polònia i Singapur, a més d’estar present a 80 països a través de distribuïdors. “La nostra estratègia internacional es basa en situar les nostres filials a països amb una situació estratègia”, assegura el director general de l’empresa.

El creixement internacional ha estat una de les palanques estratègiques pel creixement de l’empresa, però no la única. “Juntament amb aquesta feina a l’exterior, revisem constantment la nostra gestió estratègica per centrar-la en la reinversió i capitalització de totes les empreses del grup, evitar l’apalancament dels balanços de la companyia i consolidar l’equip humà a través de la formació, imprescindible per assolir l’excel·lència en la qualitat dels nostres productes”.

Interior de les instal·lacions de la companyia

Interior de les instal·lacions de la companyia | TOP CABLE

Una empresa familiar i vinculada a Rubí

Tot i el seu creixement constant, Top Cable no ha volgut mai deixar de ser una empresa familiar. I això no només es reflecteix en la gestió, en mans dels germans Parera Martinell, sinó també en la forma de treballar. “Tenim una cultura com a empresa que ofereix una total autonomia a tots els treballadors, i aquesta implicació dels empleats és una de les claus de l’èxit de la companyia”.

Una altra de les característiques que es manté inamovible és la posició de Top Cable com a empresa referent de Rubí. La companyia ha apostat per la ciutat des de la seva creació al 1990 i en els seus processos de creixement, com la inauguració del seu centre logístic robotitzat a inicis de segle. En l’actualitat, la marca compta amb 170 treballadors a Rubí. “Tenim una relació fluida, propera i molt intensa amb l’administració”, assegura Parera.

De fet, l’empresa serà una de les participants en el projecte Taula de la Competitivitat Industrial Rubí, que es presentarà a finals de novembre. El nou òrgan concreta un dels compromisos del Pla Director de Polígons d’Activitat Econòmica: promoure la complicitat, compromís i implicació dels agents d’interès dels àmbits territori, empresa i coneixement en la construcció de les polítiques de proximitat pel desenvolupament econòmic local. La Taula impulsarà un nou sistema de treball en xarxa amb l’objectiu de determinar els elements innovadors que afavoreixen la creació, consolidació i atracció d’activitat empresarial al municipi i millorar l’ ocupabilitat de la ciutadania de Rubí.

Centre logístic

Centre logístic | TOP CABLE

Avui et destaquem
El més llegit