El torneig internacional de futbol base MICFootball 2024 deixa un impacte de 14,5 milions

L'última edició, que es va fer per Setmana Santa, va superar la barrera dels 400 equips i 8.000 jugadors

Els representants de la Diputació de Girona, del MICFootball i de l'empresa Camaleonic Analytics | Cedida Els representants de la Diputació de Girona, del MICFootball i de l'empresa Camaleonic Analytics | Cedida

El torneig internacional de futbol base MICFootball 2024 ha deixat un impacte econòmic de 14,5 milions d'euros a les comarques gironines. Ho recull un estudi encarregat per la Diputació de Girona a Camaleonic Analytics, que subratlla el retorn que l'esdeveniment té per al territori. De l'impacte que genera el torneig, la gran majoria -en concret, 10,7 milions- corresponen a pernoctacions, dietes i transport dels assistents al torneig, l'organització, els col·laboradors i els patrocinadors. La 22a edició del MIC es va celebrar per Setmana Santa a uns 40 municipis de la demarcació i, per primer cop en dues dècades, va superar la barrera dels 400 equips, els 8.000 jugadors i els mil partits.

Destinació esportiva

Més enllà de les xifres de l'impacte econòmic, l'estudi de Camaleonic Analytics constata que el MICFootball repercuteix en el posicionament de la Costa Brava com a destinació de turisme esportiu i projecta la demarcació internacionalment. Hi han contribuït les 42 emissions de partits (34 en directe i 8 en diferit), que han registrat una audiència mitjana acumulada d'1.122.522 espectadors.

També les xarxes socials han afavorit la difusió de la competició i dels municipis que han acollit els partits. Per exemple, la cobertura (reach en anglès) del compte oficial del MICFootball va arribar als 6 milions de persones durant la setmana del torneig.

Més informació
El sector dels esports d'aventura confia revalidar les 801.384 activitats contractades
DAZN, última baula dels esports de pagament a l'ombra de Movistar
Barcelona estrena el centre d'eSports més gran del sud d'Europa
Avui et destaquem
El més llegit