Tucano adquireix una planta d'automoció a Olèrdola

L'entitat inversora operarà a la ciutat penedesenca sota el nom de Tecco Automotive i mantindrà en plantilla els 120 treballadors de la fàbrica

El Secretari d'Empresa i Competitivitat, Alberto Castellanos, a la seva visita a la planta de Tecco | Cedida El Secretari d'Empresa i Competitivitat, Alberto Castellanos, a la seva visita a la planta de Tecco | Cedida

L'ens d'inversió privat Tucano ha adquirit la planta de components d'automoció de l'empresa alemanya Grammer a Olèrdola (Alt Penedès). La inversora operarà a la fàbrica sota el nom Tecco Automotive, i mantindrà els seus 120 treballadors en plantilla. Segons ha informat el Departament d'Empresa i Treball, Tucano s'ha compromès a assegurar les inversions necessàries per implementar un pla de negoci que faci augmentar la facturació de la fàbrica un 50% en els pròxims vuit anys.

El Departament ha donat suport a l'operació mitjançant l'agència per a la competitivitat de l'empresa ACCIÓ. Segons ha informat Empresa i Treball, s'ha assessorat durant el procés d'inversió des de l'àrea Catalonia Trade & Investment amb l'objectiu de mantenir els llocs de treball de la fàbrica. Mitjançant aquesta àrea, ACCIÓ ajuda les empreses del territori en els seus processos de reinversió i transformació econòmica i productiva.

El Secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha visitat la nova planta, tot destacant aquesta inversió com "una molt bona notícia per a la comarca i per a Catalunya, ja que l'automoció és un sector estratègic per al país. Castellanos ha destacat el paper d'ACCIÓ com a element d'impuls de "la creació de riquesa i dinamització del territori".

Segons el CEO de Tecco Automotive Rafael Diloy "la proposta de Tucano estava encarada al mig-llarg termini i estava molt alineada amb la nostra filosofia de creixement de l'empresa". Segons ha explicat Diloy, "l'equip directiu de Tecco Automotive és el mateix que hi havia a l'empresa anterior", i compta amb experiència de més de 30 anys en empreses Tier 1, "una rotació molt baixa i una base molt sòlida" per tirar endavant el nou projecte empresarial.

Més informació
Acció destina un milió d'euros a la innovació disruptiva catalana
Avui et destaquem
El més llegit