Crida a la unitat en el sopar empresarial de l'Anoia

Chacón anuncia que la delegació territorial del Departament d'Empresa i Coneixement de la vegueria Penedès s'instal·larà a Igualada

Premiats en el Sopar UEA del 2018 | Cedida Premiats en el Sopar UEA del 2018 | Cedida

El sopar anual de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) arriba a la majoria d'edat i ho va fer amb la presència de prop de 500 empresaris i empresàries en una vetllada dedicada a la posada en marxa del canvi, un canvi enfocat a la transformació tecnològica i digital a les empreses. El lloc escollit per a la celebració d'enguany ha estat la darrera nau industrial construïda al polígon de Les Gavarreres d'Òdena, fet que, com ha comentat en la benvinguda el presentador Joan Valentí, "simbolitza el creixement empresarial de la comarca".

La cita, que des de fa 18 anys reuneix a l'empresariat anoienc, ha estat de nou una oportunitat per compartir sensacions, idees i projectes així com per traslladar a les autoritats presents les necessitats dels diferents sectors. Entre aquestes, ha destacat la presència de les conselleres Àngels Chacón i Alba Vergés, i el president de la Diputació i alcalde d'Igualada, Marc Castells, entre d'altres.

El sopar empresarial de l'Anoia també és el moment de reconèixer l'esforç i el talent de les empreses i les iniciatives de la comarca durant l'any 2017 amb els Premis UEA. En aquest sentit, el premi UEA a l'Empresa Innovadora ha estat concedit a la Càtedra A3 in Leather Innovation Center per haver esdevingut un centre d'investigació de referència internacional en el sector de la pell i la moda; el premi UEA a la Institució ha anat a mans de la cooperativa Unicoop Cultural per haver impulsat el Teatre de l'Aurora; l'empresa del sector metal·lúrgic DICOR ISM SL ha estat reconeguda amb el premi al Compromís Social per la seva contribució a la formació professional dels joves cedint maquinària a centres educatius; el premi a la Capacitat Emprenedora a l'empresa Circuit Racing per les seves instal·lacions d'oci com el karting, el paintball o l'Humor Amarillo; i, finalment, l'empresa familiar Productos Agrícolas Macasa-Labin ha estat reconeguda amb el premi a la Trajectòria Empresarial pels seus 70 anys d'existència i per la seva vocació per la innovació.

El president de la UEA, Blai Paco, ha fet constar que "quelcom està canviant a l'Anoia" i que "està sent més escoltada que mai" gràcies al treball i l'esforç de les autoritats, a qui va felicitar. També ha aprofitat l'ocasió per estendre de nou la mà als empresaris i empresàries presents per rebre l'ajuda necessària per part de la UEA i fer una crida als alcaldes i regidors: "La complicitat entre territoris ha de ser més alta que mai".

Blai Paco: "La complicitat entre territoris ha de ser més alta que mai"

Paco ha subratllat doncs la gran oportunitat que suposa l'esforç i el treball comuns, deixant els colors i les sigles de banda. Per la seva part, l'alcalde d'Òdena, Francisco Guisado, en línia amb el discurs de Paco, ha posat en relleu la importància del treball conjunt "deixant de competir per passar a cooperar, treballant com una sola ciutat", enfocant-se sobretot en l'àmbit industrial.

500 empresaris han participat en el Sopar UEA | Cedida
500 empresaris han participat en el Sopar UEA | Cedida 

El president de la Diputació i alcalde d'Igualada, Marc Castells, s'ha volgut remetre a les promeses que havia fet en l'anterior sopar de la UEA confirmant l'acord amb la Universitat de Lleida per seguir impulsant el campus universitari de la ciutat, la inversió destinada al polígon de Les Comes i un proper anunci relacionat amb una gran inversió industrial. Castells ha acabant llançant un fort missatge al públic: "Escullin entre estar al costat dels qui rondinen i critiquen però no fan res o bé al costat dels qui transformen, generen sinèrgies, fan costat als seus empresaris i impulsen el territori".

Per la seva part, la consellera d'Empresa i Coneixement Àngels Chacón, ha pronunciat un discurs emotiu i alhora de denúncia en recordar el Govern cessat pel 155 així com el Reial decret-llei que va facilitar el canvi senzill i immediat de seu social de les empreses.

Més info: Chacón reclama derogar el decret pel trasllat de seus

Malgrat aquests impediments, Chacón assegura que "tenim una economia viva" i entona un dels clams de la nit, el treball conjunt com a iniciativa de referència deixant de banda els colors. Finalment, ha aprofitat l'ocasió per confirmar que la delegació territorial del Departament d'Empresa i Coneixement de la vegueria Penedès s'instal·larà a Igualada.

Durant l'acte, a banda dels premis UEA, també s'ha fet entrega de guardons en col·laboració amb altres entitats. El premi de Col·legi de Periodistes de Catalunya a la millor estratègia de comunicació empresarial és per a B-Grup Begudes Igualada per la seva aposta per la comunicació online; el premi a la millor implantació TIC de TIC Anoia, per l'empresa igualadina Cubus Games que ha creat una app per ajudar persones que pateixen trastorns mentals; i el premi Campus Motor Anoia, a l'emprenedor del sector del motor Xavier Bartrolí pel seu compromís personal i empresarial amb el Parcmotor Castellolí.

Marc Vidal: "El verb del futur no és créixer, és optimitzar"

Finalitzats els parlaments i l'entrega de premis, el divulgador econòmic i consultor en transformació digital Marc Vidal ha captat totalment l'atenció del públic amb una conferència centrada en la necessitat del canvi en el sector empresarial arrel de la revolució digital. A través d'un repàs per l'evolució de la innovació i per les noves i futures tendències digitals, Vidal motiva la "posada en marxa" d'aquesta transformació a les empreses del públic assistent.

Marc Vidal, al Sopar Empresarial UEA 2018 | Cedida
Marc Vidal, al Sopar Empresarial UEA 2018 | Cedida 

Finalment, els assistents han gaudit d'un sopar amb productes 100% anoiencs ideat i servit pel Grup Jardí, i la nit finalitzava amb una copa en format chillout-networking.

Més informació
La UEA celebra el XVII Sopar Empresarial de l'Anoia
El sopar empresarial dóna força i embranzida a la UEA
En aquesta era digital no ens quedem enrere
Avui et destaquem
El més llegit