El CREVE porta el vehicle elèctric als joves

L'ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda promociona la formació en automoció elèctrica entre els joves d'ESO

Els alumnes durant el programa al CREVE | Cedida Els alumnes durant el programa al CREVE | Cedida

El Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) ha ampliat la seva activitat formativa als alumnes de 4t d'ESO per primera vegada. La col·laboració públicoprivada ha permès que 150 alumnes de 16 centres de Sabadell que participen un projecte anomenat Coneixements d’Oficis participin en programes oferts per l'organisme de l’ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

L’alumnat ha rebut formació de vehicles elèctrics de dues rodes, sobre el funcionament d’aquest tipus de vehicles pel que fa a les seves característiques tècniques i els seus components: motors, bateries, sistemes de tracció i carrega. Els participants ha realitzat un tast de conducció de bicicletes, ciclomotors i patinets vehicles industrials lleugers, en circuit tancat preparat específicament. També han pogut conèixer l’edifici del CREVE i el projecte ElectroCatque permet altres joves estudiants de formació professional del grau superior d’Automoció construir durant el curs escolar el seu propi vehicle elèctric.

Aquesta acció promou que els centres escolars treballin el coneixement de noves professions entre els joves, les quals hauran d'anar acompanyadores de noves competències al voltant del vehicle elèctric. Amb propostes formatives com aquesta, es potencien la mobilitat segura i sostenible entre els joves, els qui representaran el 75% de la força laboral el 2025 a escala mundial.

L'activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració les empreses Uualk, Tromber i Riese&Müeller, que han cedit els seus vehicles de forma desinteressada i a la concertació entre l’ajuntament de Santa Perpètua, el Gremi de Tallers de Sabadell i Comarca, que es porta a terme des de l’any 2013. 

Més informació
L’activitat del CREVE amplia fronteres
Avui et destaquem
El més llegit