L’activitat del CREVE amplia fronteres

El Centre de Recursos del Vehicle Elèctric prepara la cinquena edició de l'Electrocat

El Creve de Santa Perpètua El Creve de Santa Perpètua

El Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) es va obrir al final de l’any 2013 amb l’objectiu de donar suport a la mobilitat elèctrica de la Riera de Caldes però la seva activitat ha traspassat aquest àmbit territorial. Una de les seves activitats singulars l’ELECTROCAT ja va néixer amb vocació de país al participar centres de Formació Professional de tot Catalunya. Durant aquest dies s’està iniciant la preparació de la seva cinquena edició.

Noves activitats de formació i reciclatge professional

Pel que fa a l’activitat de formació professional durant aquest any es desenvolupen activitats de suport a l'FP, tant per professorat com pels alumnes amb les accions pels Graus de Transport i Manteniment així com pel Grau d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques. En aquestes modificacions curriculars participen a més de l’IES Estela Ibèrica de Santa Perpètua, centres de Barcelona, Granollers, Mataró, Mollet, Ripollet, Rubí i Sabadell.    

A més, per primera vegada, aquest any l’activitat formativa s’amplia als alumnes de 4t de l’ESO de 16 centres de Sabadell que realitzen un projecte anomenat Coneixements d’Oficis.

A banda es continua treballant en el reciclatge professional dels electricistes de la Comarca, a través de la col·laboració amb el Gremi d’Instal·ladors. Aquet any s’ha iniciat una nova línia per donar formació en instal·lació d’estacions de recàrrega elèctrica en edificacions, degut a l’acord amb l’ICAEN. Aquesta actuació es possible gracies a la incorporació d’una nova dotació al CREVE de dos quadres d’entrenament per a la instal·lació de punts de càrrega vinculats als domicilis i a estacionaments múltiples. Al ser professionals que treballen la formació es realitza els dissabtes. 

Participació en projectes europeus

Una vegada més el municipi de Sabta Perpètua participa en el projecte ERASMUS PLUS. Aquesta vegada en el programa de Tecnologies per lluitar contra la contaminació, per assolir els objectius de la UE per a la reducció d’emissions. El programa té per objectius que els joves es familiaritzin amb la reducció de combustible en motors convencionals i coneguin les tecnologies del vehicle elèctric. La visita de quatre jornades està programada per al mes de novembre. Són 15 joves grecs que cursen estudis de FP en automoció, acompanyats pels seus professors, de la ciutat de Moires (Creta).  

Més informació
La Riera de Caldes impulsa projectes de fabricació digital
Més de 3.000 empreses a la Riera de Caldes
Santa Perpètua tindrà dos punts de càrrega de vehicle elèctric
Avui et destaquem
El més llegit