La Zona Franca tindrà la primera incubadora catalana d’empreses d’impressió 3D

El Consorci de la Zona Franca i Leitat invertiran 2,9 milions d’euros en el projecte per a micropymes i pymes

La Zona Franca es posiciona per la tecnologia 3D | CZFB La Zona Franca es posiciona per la tecnologia 3D | CZFB

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), el centre tecnològic Leitat i la Fundació INCYDE han posat en marxa el Projecte d’Incubadora d’Alta Tecnologia Impressió 3D que es promou a la Zona Franca de la ciutat. El projecte comptarà amb una inversió inicial de 2,9 milions d’euros efectuada entre els fons FEDER de la Unió Europea i el Consorci, que estarà destinada a l'equipament tecnològic i d'instalacions. Les entitats pretenen així oferir la tecnologia 3D fins a 30 petites i mitjanes empreses per facilitar la seva transformació productiva cap a la indústria 4.0.

La incubadora serà la primera dedicada a la manufactura avançada o fabricació additiva i 3D de Catalunya i donarà servei al sector científic, tecnològic i empresarial, segons han explicat el delegat de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Jordi Cornet, el vicepresident de Leitat, Joan Parra i el director general de la Fundación INCYDE, Javier Collado. 

A més, permetrà a les empreses reduir costos, la contaminació i l’impacte mediambiental i transformarà els processos de producció de moltes d’elles, ja que es preveu que impacte en 900 empreses. “La nova incubadora és la primera de les quatre apostes que efectuarà el Consorci en 16 mesos i que permetrà situar Barcelona com a referent de la tecnologia 4.0”, ha explicat el delegat de l’Estat, que també ha destacat que la incubadora fomentarà la digitalització en micropimes i pimes.

Cornet: "La incubadora permetrà situar Barcelona com a referent de la tecnologia 4.0”

Aquesta iniciativa, però, forma part del projecte que la Comissió Europea ha aprovat a la Fundació INCYDE, les Incubadores d’Alta Tecnologia per a Espanya, per al qual s’ha invertit un fons FEDER de 32,5 milions d’euros per als pròxims 6 anys.

El director general de la Fundación INCYDE ha destacat el segell del projecte. Per la seva part, el vicepresident de Leitat, entitat que proporcionarà assessorament en el sector, ha explicat que “a banda de incorporar aquesta tecnologia a les empreses, també es busca generar coneixement al voltant de la economia 4.0”.

La infraestructura de la incubadora estarà ubicada en la seu corporativa del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i ocuparà una superfície de 600m2 d’instal·lacions i els primers concursos de compra de maquinària començaran els pròxims mesos.

Més informació
Imprimir òrgans en 3D
Impressora 3D a l'espai
Imprimir una tràquea en 3D
Avui et destaquem
El més llegit