El vehicle d'ocasió dispara vendes per la manca de subministraments

La falta de cotxes nous al país per la crisi dels semiconductors fa que les vendes de turismes usats creixin per sobre del 10%

Les matriculacions van augmentar un 1% en comparació amb el 2020 | ACN Les matriculacions van augmentar un 1% en comparació amb el 2020 | ACN

La venda de turismes d'ocasió ha crescut un 10,8% en termes interanuals al mes de novembre. Segons les dades de la patronal de l'automoció Fecavem, durant el penúltim mes de l'any s'han venut 30.482 vehicles de segona mà, un augment derivat, afirmen, de la "falta de turismes nous per la crisi de subministraments".

Segons l'associació empresarial, l'onzè mes ha marcat un canvi de tendència en la venda d'aquests vehicles, després de la caiguda del 10,3% que va patir el mercat a l'octubre. Amb aquestes dades, l'acumulat de l'any s'alça fins a les 271.440 unitats venudes, el que suposa un creixement del 10,6% en comparació amb el període comprès entre el gener i el novembre de 2020.

La crisi de subministraments ha afectat el mercat de turismes nous, cosa que propicia una substitució per part del cotxe d'ocasió. Des de l'inici del 2021, de fet, s'han venut 3,3 vehicles de segona mà per cada turisme nou – una proporció que l'any 2020 era de dos usats per cada cotxe de fàbrica adquirit.

Les xifres romanen, però, per sota de les de 2019, tant pel que fa al cotxe usat (-4,8%) com especialment al del turisme nou (-18,5%), una tendència que la patronal atribueix als "canvis de tendència en el mercat" a banda de la manca d'automòbils nous que pateixen els concessionaris. El turisme més venut del mes, segons la patronal, ha estat el Seat Ibiza, amb 1.358 unitats venudes, seguit del Volkswagen Golf, amb unes 1.150.

Més informació
Seat investiga el vehicle autònom amb un nou prototip
El cas de Taiwan i els semiconductors
Avui et destaquem
El més llegit