Barcelona, capital mundial de l'audiovisual (i dels rècords) | ACN

ISE 2023

Barcelona, capital mundial de l'audiovisual (i dels rècords)

"Estem molt emocionats. Aquest serà l'ISE més gran que hem fet", apunta Mike Blackman

El món audiovisual ha inaugurat la seva cita anual a Barcelona. L'Integrated Systems Events (ISE) s'ha posat en marxa després d'abandonar Amsterdam el 2019 i de dues edicions marcades per la pandèmia al nostre país. En aquesta tercera projecció s'espera una injecció de 450 milions d'euros a la ciutat comtal, 57.000 metres quadrats d'exposició i la presència de 73 empreses catalanes. Un ecosistema que genera 6.700 milions d'euros al nostre país i dona feina a 31.000 persones. Un esdeveniment que ha aconseguit esquivar l'amenaça de vaga de taxis, que de moment es trasllada al Mobile World Congress a finals de febrer.

Entre els més de 1.000 expositors hi ha empreses com Google, Microsoft, Samsung, LG, Panasonic, PhilipsEpson o Lang, que han mostrat les últimes novetats en pantalles 8K, els audiovisuals immersius, els mappings, el so envoltant o el 3D. Entre els expositors destaca la nombrosa presència xinesa, seguit d'anglesos, estatunidencs i alemanys. La majoria homes.

Més info: "L'audiovisual català és únic al món perquè combina creativitat i tecnologia"

Com a curiositat, els estands més grans són els de la coreana Samsung, amb 1.700 metres quadrats i el de LG Electronics, de 1.100 metres. De fet, Blackman ha fet broma als mitjans dient que "el saló del 2004 tenia la mateixa mida que aquests dos estands junts".

Els accessos a l'ISE del pavelló 1 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona | ACN

El saló acull sis pavellons -a més d'un altre que ocupa l'IoT Solutions World Congress (IOTSWC)- i s'ha dividit per temàtiques: producció virtual, àudio immersiu, esports i gaming, i entreteniment a casa.

Reaccions i perspectives de futur

Entre les principals figures destaca la presència del rei Felip VI, juntament amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, o la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay. Colau ha assenyalat que l'ISE coincideix amb l'anunci que el Mobile World Congress (MWC) estableix la seu definitiva a Barcelona i "al mateix temps que Barcelona concentra el 70% de les empreses tecnològiques de tot Espanya". "És clar que Barcelona està ben posicionada per liderar el futur amb una economia diversificada, capdavantera", ha assegurat.

Nou repte: superar els 80.000 assistents

El director executiu, Mike Blackman, ha apuntat en reiterades ocasions que a “Amsterdam es trobaven amb un problema d'espai, fins al punt que corrien el risc de posar fre al desenvolupament del saló”. Com a curiositat, després de 18 mesos d'anàlisi de diferents recintes a Europa, van veure que Fira de Barcelona “era un dels més prestigiosos” i van valorar la qualitat de les instal·lacions de Gran Via i comunicacions.

Entre els expositors de l'ISE 2023 destaca la nombrosa presència xinesa, seguit d'anglesos, estatunidencs i alemanys. La majoria homes

Fonts d’ISE també afirmen a VIA Empresa que “la ciutat de Barcelona és una de les més vibrants i emocionants d'Europa. És l'elecció perfecta per a un saló i una indústria en creixement que genera creativitat i negoci”. La cita, que rivalitza amb el Mobile World Congress com el gran congrés de l'any a la capital catalana, compta amb 68.000 usuaris registrats, amb la mirada als 80.000 visitants del 2019 a Amsterdam.

El conseller delegat de l'ISE, Mike Blackman, en una roda de premsa prèvia a l'inici del congrés | ACN

Finalment, el congrés té contracte amb Barcelona fins al 2025, però l'organització no considera ara mateix deixar la capital catalana. És més, la ciutat comtal concentra el 57% dels llocs de feina que hi ha a Catalunya en el sector. Una relació d'amor que anirà per llarg.