Barcelona, capital mundial de l'audiovisual (i dels rècords)

"Estem molt emocionats. Aquest serà l'ISE més gran que hem fet", apunta Mike Blackman

Barcelona, capital mundial de l'audiovisual (i dels rècords) | ACN Barcelona, capital mundial de l'audiovisual (i dels rècords) | ACN

El món audiovisual ha inaugurat la seva cita anual a Barcelona. L'Integrated Systems Events (ISE) s'ha posat en marxa després d'abandonar Amsterdam el 2019 i de dues edicions marcades per la pandèmia al nostre país. En aquesta tercera projecció s'espera una injecció de 450 milions d'euros a la ciutat comtal, 57.000 metres quadrats d'exposició i la presència de 73 empreses catalanes. Un ecosistema que genera 6.700 milions d'euros al nostre país i dona feina a 31.000 persones. Un esdeveniment que ha aconseguit esquivar l'amenaça de vaga de taxis, que de moment es trasllada al Mobile World Congress a finals de febrer.

Entre els més de 1.000 expositors hi ha empreses com Google, Microsoft, Samsung, LG, Panasonic, PhilipsEpson o Lang, que han mostrat les últimes novetats en pantalles 8K, els audiovisuals immersius, els mappings, el so envoltant o el 3D. Entre els expositors destaca la nombrosa presència xinesa, seguit d'anglesos, estatunidencs i alemanys. La majoria homes.

Més info: "L'audiovisual català és únic al món perquè combina creativitat i tecnologia"

Com a curiositat, els estands més grans són els de la coreana Samsung, amb 1.700 metres quadrats i el de LG Electronics, de 1.100 metres. De fet, Blackman ha fet broma als mitjans dient que "el saló del 2004 tenia la mateixa mida que aquests dos estands junts".

Els accessos a l'ISE del pavelló 1 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona | ACN
Els accessos a l'ISE del pavelló 1 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona | ACN

El saló acull sis pavellons -a més d'un altre que ocupa l'IoT Solutions World Congress (IOTSWC)- i s'ha dividit per temàtiques: producció virtual, àudio immersiu, esports i gaming, i entreteniment a casa.

Reaccions i perspectives de futur

Entre les principals figures destaca la presència del rei Felip VI, juntament amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, o la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay. Colau ha assenyalat que l'ISE coincideix amb l'anunci que el Mobile World Congress (MWC) estableix la seu definitiva a Barcelona i "al mateix temps que Barcelona concentra el 70% de les empreses tecnològiques de tot Espanya". "És clar que Barcelona està ben posicionada per liderar el futur amb una economia diversificada, capdavantera", ha assegurat.

Nou repte: superar els 80.000 assistents

El director executiu, Mike Blackman, ha apuntat en reiterades ocasions que a “Amsterdam es trobaven amb un problema d'espai, fins al punt que corrien el risc de posar fre al desenvolupament del saló”. Com a curiositat, després de 18 mesos d'anàlisi de diferents recintes a Europa, van veure que Fira de Barcelona “era un dels més prestigiosos” i van valorar la qualitat de les instal·lacions de Gran Via i comunicacions.

Entre els expositors de l'ISE 2023 destaca la nombrosa presència xinesa, seguit d'anglesos, estatunidencs i alemanys. La majoria homes

Fonts d’ISE també afirmen a VIA Empresa que “la ciutat de Barcelona és una de les més vibrants i emocionants d'Europa. És l'elecció perfecta per a un saló i una indústria en creixement que genera creativitat i negoci”. La cita, que rivalitza amb el Mobile World Congress com el gran congrés de l'any a la capital catalana, compta amb 68.000 usuaris registrats, amb la mirada als 80.000 visitants del 2019 a Amsterdam.

El conseller delegat de l'ISE, Mike Blackman, en una roda de premsa prèvia a l'inici del congrés | ACN
El conseller delegat de l'ISE, Mike Blackman, en una roda de premsa prèvia a l'inici del congrés | ACN

Finalment, el congrés té contracte amb Barcelona fins al 2025, però l'organització no considera ara mateix deixar la capital catalana. És més, la ciutat comtal concentra el 57% dels llocs de feina que hi ha a Catalunya en el sector. Una relació d'amor que anirà per llarg.

Més informació
L'ISE tindrà un impacte econòmic de 400 MEUR i superarà els visitants del 2022
ISE tornarà el 31 de gener després d'una edició "triomfal"
Per què 'The Crown' o 'Joc de Trons' aterren a Catalunya?
Catalunya Media City, un gran revulsiu per a la indústria audiovisual de Catalunya
Què serà el Catalunya Media City? Innovació a un entorn vintage
Avui et destaquem
El més llegit