Diuen que a la barra del bar El Pollo serveixen una de les millors truites de patates de Barcelona. En realitat, són diverses, però, si no t’afanyes, et pots quedar sense tastar-les. El seu nom ja era força viral en el moment, malgrat que es va fer encara més conegut en creuar-se en el seu camí una catalana universal. Ara, és el bar de les truites de Rosalía, per què? Perquè la cantant va popularitzar la seva barra quan va estar a Barcelona preparant la imminent gira de Motomami per al 2022.
Des d'aleshores, aquest petit bar del Raval és un lloc de pelegrinatge per als fans de la catalana, però no només. Sona la nova cançó de la de Sant Esteve Sesrovires, Omega, estrenada a les festes de la Mercè 2024 i és inevitable preguntar-se si s'hi pot haver acostat. Dimarts va estar a la desfilada d'una glamurosa marca d'alta costura a París, però qui sap.
Una de les millors truites de patates de Barcelona
El bar El Pollo, ubicat al mateix carrer que la mítica Sala La Paloma, està especialitzat, en realitat, en cuina tradicional basca. Els seus artífexs Aimar Córdoba i Javier Sánchez són gent de bona feina i somiaven amb un establiment així fa anys. “Un bar Manolo en tota regla, perquè jo he estat client de bar Manolo de tota la vida”, recorda Córdoba a qui l'antic propietari li va cedir les claus perquè era del barri.
L'any passat van fer créixer el negoci comprant el bar contigu i el van rebatejar com a La Polla. Sense cuina i amb més metres, el nou establiment ha donat més aire i espai per a un compte de feligresos que no deixa de créixer.
Sánchez: “Un bar Manolo en tota regla, perquè jo he estat client de bar Manolo de tota la vida”
Les seves truites, a l'estil basc, militen a la lliga amb ceba i les vuit que surten de cuina cada dia. “Si s'acaben, és el que hi ha”; queden exposades al taulell de l'entrada, visibles fins i tot des del carrer. “El secret de les nostres truites és que les fem des de zero, sense regenerar-les. Tal com les feia la meva àvia”, reivindica Còrdova molt segur d’elles. Elaborades amb Monalisa o Kennebec tallades a ganivet i daurades amb molta cura, podeu tastar truites de xoriço, botifarra, cansalada, formatge blau o pebrots. Molt contundents i, a l'interior, poc quallades. Un delit.
Un altre dels hits de la casa és l'amanida murciana (porta tomàquet en conserva, ou i tàperes), o el salpicó de marisc i l’amanida russa, també exposats normalment a la pulcra vitrina. Trobareu totes les tapes detallades de la forma més original: en una factura fictícia que es llegeix als tovallons. Les sardines amb piparra, el pudding d’escórpora (estil Juan Mari Arzak, com a bon basc) i els escamarlans a l'all són altres dels plats d'aquest animat bar.
Desconeixem si la de Sant Esteve Sesrovires s'haurà acostat a conèixer La Polla, on, encara que no tenen cuina calenta, sí que serveixen begudes i tapes fredes: de salaons, adobats, amanides i, és clar, truites -Sánchez dona curs a tota la inventiva que es pot tenir sota una llicència C1- o a repetir al seu bar favorit. El que sí que sabem és que nosaltres ho podem fer.
El Pollo
Carrer del Tigre, 31, Local 2
Preu mitjà: 20 euros