• Afterwork
  • Barna Brew Born: cervesa belga i un entrepà de mandonguilles amb sípia

Barna Brew Born: cervesa belga i un entrepà de mandonguilles amb sípia

En aquest bar de Ciutat Vella podríeu convertir-vos en un expert en vins naturals locals i cerveses de tirador en una sola tarda

Chris Grenness és l'ànima al darrere del projecte | Cedida
Chris Grenness és l'ànima al darrere del projecte | Cedida
Lourdes López | VIA Empresa
Periodista experta en gastronomia
Barcelona
13 de Setembre de 2024
Act. 13 de Setembre de 2024

Barcelona té carrers inexplorats, fins i tot per als locals. Els carrers de SantPere, SantaCaterina i la Ribera amaguen petits pubs i bars que, de tant en tant, fan alguna grata sorpresa. És el cas de BarnaBrewBorn (carrer de les Basses de Sant Pere, 10, bis). Aquest acollidor local dedicat a la cervesaartesana anuncia al darrere d'una porta en un groc canari gens discret, que aquí pots donar-te un homenatge d'acord amb entrepans d'accent català, cervesa de tirador ben freda i molt ben servida i una carta de vi natural a copes que us obligarà a demanar-ne més d'una. 

 

ChrisGrenness és l'ànima al darrere del projecte, un empresari noruec establert des de fa més de deu anys a Barcelona amb un accent més correcte que un opositor al C2 de català. Per què cervesa belga? “A diferència de la cervesa americana és molt més equilibrada i gastronòmica”, assenyala Grenness, qui afegeix que “per això és, juntament amb el vi, el leitmotiv del nostre bar amb ànima de gastropub”. Grenness, conegut a Barcelona pel seu projecte WineSecretsBarcelona, ​​ha seleccionat unes 75 referències de vi natural entre petits productors locals. El 70% de referències líquides aquí són catalanes, moltes de naturals, però sobretot bones.

Chris Grenness és l'ànima al darrere del projecte, un empresari noruec establert des de fa més de deu anys a Barcelona

Una llarga barra dona la benvinguda. Les parets blanques i la pedra autèntica infonen a l'espai d'aquell aire acollidor que tenen les masies. Vuit magnètics (i pulcríssims) tiradors clavats a la pedra són l'imant de totes les mirades. 

 

El projecte original BarnaBrew va néixer el 2017 a Sant Antoni fruit de la passió de dos amics: AlexLazarowicz i DimitrisTsaousis, als quals es va sumar Grenness. Allà elaboraven cervesa artesana amb ingredients peculiars com la fava tonka o el pebre de Sichuan, cosa que els va valer alguns premis internacionals, com dos ors al Brussels Beer Challenge. Al nou brewpub, la carta va més enllà. “Volíem fer un local més gastronòmic i on poguéssim expressar més el nostre amor pel vi natural, fer tastos per a clients, etcètera”. Així, Barna Brew Born és lloc per a un parell d'entrepans contundents amb cervesa de tirador (les anuncien en una pissarra sobre el taulell) o una copa de trepat de la Conca de Barberà o una garnatxa blanca de la Terra Alta.

Entrepà de fabada asturiana i una copa de trepat

El projecte original Barna Brew va néixer el 2017 a Sant Antoni | Cedida
El projecte original Barna Brew va néixer el 2017 a Sant Antoni | Cedida

A l'aposta gastronòmica sobresurten entrepans patris com el de mandonguilles casolanes amb sípia. “Un dels més demanats”, ens expliquen; guisades amb cura i amb foc lent. Al clàssic mar i muntanya català s'hi afegeixen altres hits: l'entrepà de pollastre a la catalana (amb les seves indefectibles prunes i orellanes) o el de fabada asturiana. Guisats entre pans que, encara que no inventen la roda, són una excusa perfecta i suculenta per a una vista. També és una bona idea demanar un bon assortiment de croquetes; els han fet famosos al barri: “La veritat és que no volíem morir d'èxit amb el tema de les croquetes, però ens les han anat demanant tant que ara hem fet fre a fer més varietats i “només” en tenim 7 tipus”, detalla l'empresari.

Grenness: “La veritat és que no volíem morir d'èxit amb el tema de les croquetes, però ens les han anat demanant tant que ara hem fet fre a fer més varietats i “només” en tenim 7 tipus”

Fora de carta també tenen alguns suggeriments bons com les galtes a l'estil asiàtic o els cabdells a la planxa amb mongeta del ganxet i formatge feta. Les patates fregides estil belga (amb saïm de porc i pebre vermell) estarien entre les patates més gurmet d'aquest costat de la ciutat. Les taules de formatges artesans ben assortits i triats per l'amo (podeu trobar referències com un Puigpedrós, el Cachirulo o el Blau de joglar detallats al mirall de menjador) i els embotits selectes són altres opcions que eleven l'experiència gastronòmica a un altre nivell.

Per postres, una aliança amb el pastisser artesà JonGarcía (JonCake) permet tastar pastissos de formatge laborats amb cervesa del mateix local com la cheesecake moreneta. 

Barna Brew Born

Carrer de les basses de Sant Pere, 10, Barcelona

Preu mitjà: 25 euros