Els beneficis ocults del ioga mentre treballes

Les postures favorites dels catalans per portar a terme a l’oficina o al teletreball

Els beneficis ocults del ioga mentre treballes | Cedida Els beneficis ocults del ioga mentre treballes | Cedida

L'auge del ioga ha estat impressionant en els darrers anys. Un exercici que calma, restaura, vitalitza i que es va convertir en una gran font de consol per a molts durant la pandèmia. Les idees de benestar i atenció plena són part dels nostres rituals diaris. No és estrany que les classes de ioga s’integrin al dia a dia i que més de cinc milions d’espanyols el practiquin setmanalment.

De les infinites postures de ioga, algunes s'han obert camí al cor i a les rutines regulars dels ioguis de Catalunya. La companyia Reebok ha descobert que les postures favorites dels catalans es poden fer a l'oficina o treballant des de casa.

Tres estiraments de ioga adaptats pel teletreball

Per portar a terme els estiraments, pots posar-te els auriculars, escoltar una mica de música i provar alguna d'aquestes postures al llarg del dia quan sentis que les necessites.

Tapa els ulls

Tan simple com posar el palmell de la mà buida i descansar la teva mirada al seu interior. Els nostres ulls pateixen molt en mirar fixament la pantalla de l’ordinador durant el dia. Aquest senzill exercici serveix no només per descansar els músculs de la vista sinó també per descarregar els músculs suboccipitals, que sostenen el cap en equilibri sobre el coll.

Torsió amb la cadira

Estira els músculs de la cintura escapular i obre les espatlles. Amb les postures de torsió mobilitzem els omòplats i obrim les espatlles de forma asimètrica. A més, les torsions serveixen per descarregar tensió als músculs posturals de l'esquena que se sobrecarreguen en mantenir una postura estàtica durant la jornada laboral.

Gos mirant cap amunt

El nom és peculiar. Dempeus, amb les mans a la vora de l'escriptori, recolza i estira els braços mentre empenyes el teu cap enrere i arqueges l'esquena. Sostingues la posició durant cinc respiracions profundes.

És ideal per estirar els músculs de l’esquena i allargar la columna vertebral. Funciona per crear espai entre les vèrtebres, que alleuja la pressió sobre els discos intervertebrals que passa a la posició asseguda.

Una altra de les postures preferides pels principiants és la del "nen". En aquesta postura, agenolla't i asseu-te sobre els talons. Inclina't cap endavant, mantingues els glutis sobre els talons i recolza el front sobre el terra. Mou els braços de manera que quedin al costat de les cames, amb els palmells cap amunt. A través de la postura relaxant, la tensió s'allibera a tot el teu cos i pot posar-te en un estat de relaxació. Això ajuda a alleujar els sentiments de fatiga i ansietat. Físicament, el flux de sang augmenta al capdavant, cosa que augmenta la funció cerebral i la pressió que exerceixen els genolls sobre l'estómac també pot ajudar a la digestió.

O l'estirament del gat vaca, juntament amb la postura de l'arc que, emocionalment augmenta la confiança i els sentiments d'empoderament.

Sense cap mena de dubte, el ioga ajuda en el dia a dia. I si, molts de nosaltres, ho poséssim més sovint en pràctica, estaríem molt més relaxats i menys reactius.

Més informació
Ioga a l'oficina, el retorn econòmic de la salut
Avui et destaquem
El més llegit