Cinc llibres de gastronomia per regalar per Nadal

Del llibre definitiu que tot amant de les pizzes ha de tenir al seu prestatge, a alguns exemples pràctics de com implementar la cuina verda a casa

Modernist Pizza, de Nathan Myhrvold i Francisco J. Migoya | Cedida Modernist Pizza, de Nathan Myhrvold i Francisco J. Migoya | Cedida

Receptaris i obres gastronòmiques n'hi ha de molts tipus. Ara que s'acosta Nadal, res millor per fer feliç aquest fan de la gastronomia que tens a la família amb un dels llibres que et portem a continuació. Es tracta d'una petita selecció de novetats que complementen saviesa gastronòmica enquadernada.

Modernist Pizza, de Nathan Myhrvold i Francisco J. Migoya (Phaidon)

S'ha escrit de Modernist Pizza que és l'obra definitiva sobre el tema. Les seves més de 1.700 pàgines i gairebé 15 quilos són prou contundents per dissipar qualsevol dubte. Una enciclopèdia pura del coneixement al voltant del plat més famós (amb permís de la pasta) d'Itàlia. Comprèn la seva història, els processos de fermentació, les seves variants, ingredients i fonaments i fins i tot recorre les pizzeries més importants del món. Tot el saber culinari pizzer en un únic llibre. Bé, tres i un manual de cuina que les fa més adaptables a la cuina casolana. Preu: 356,25 euros.

Verdupedia: cocina vegetal para preparar en casa, de Rodrigo de la Calle (Planeta Gastro)

Verdupedia: cocina vegetal para preparar en casa, de Rodrigo de la Calle (Planeta Gastro) | Cedida
Verdupedia: cocina vegetal para preparar en casa, de Rodrigo de la Calle | Cedida

El futur és verd (diuen) i això també es nota als llibres de cuina. I en aquests menesters Rodrigo del Carrer és un dels xefs que més en saben. La seva última obra dispara als entusiastes del vegetal que aspiren a fer alguna cosa a la cuina més enllà de les mongetes tendres guisades cosa que és una gran notícia. Un aliat perfecte per la reducció de la carn i per coquetejar més amb el costat verd de la cuina. Preu: 29,95 euros.

Més info: La gastronomia catalana brilla amb les estrelles Michelin

Recetas y principios de la cocina vegetariana, de Teresa Carles (Penguin Random House)

Recetas y principios de la cocina vegetariana, de Teresa Carles | Cedida
Recetas y principios de la cocina vegetariana | Cedida

Continuem en verd. Icona de la cuina vegetariana, la xef Teresa Carles va obrir el seu primer establiment 'plant-based' l'any 1979 a Lleida, on hi havia uns 20 vegetarians. Molts barcelonins han dinat al seu restaurant homònim sense preguntar-se si la Teresa i el Carles eren dues persones diferents, si era una marca, una franquícia o, ben al contrari. El que sí que és, és un dels temples barcelonins del menjar vegetarià que gairebé va inaugurar aquest camp quan encara no sabíem què era això d'un poke bowl (almenys no aquí). Per celebrar el seu 10è aniversari va estrenar aquest llibre: “Des del 1979 el meu anhel ha estat despertar la consciència de les persones per aconseguir un món més feliç, sa i sostenible a través de la cuina saludable”, explica la xef. Preu: 23,65 euros.

¡Cookies!, de Bea Cano (Libros Cúpula)

¡Cookies!, de Bea Cano | Cedida
¡Cookies!, de Bea Cano | Cedida

Qui no s'ha menjat mai una cookie? I no parlem d'informàtica. Si sou apassionats de la rebosteria i, en particular, d'aquest tipus d'elaboració dolça, aquest llibre us obrirà tot un món. Perquè fer galetes no és, diguem-ho, dificil, però com totes les receptes dolces, elaborar-les requereix un ordre i uns passos a seguir per garantir l'èxit. Aquí trobaràs més de 120 receptes infal·libles per preparar cookies de totes les mides, sabors, en format sandvitx, per a les ocasions més especials, per a tot tipus de celebracions, per esmorzars i berenars inoblidables, per Nadal, les farcides súpertendència i, és clar, també receptes especials sense gluten i veganes. Fàcils i perfectament explicades pas a pas per a tota mena de rebosters, per als que comencen i per als més experimentats. Preu: 23,50 euros.

Panes, masas y postres clásicos, de Matthew Jones | Cedida
Panes, masas y postres dulces | Cedida

Sigui quin sigui el teu nivell de forner (tant si fermentes el teu propi pa a casa com si vas al Paqui de baix a buscar-lo) aquest llibre t'interessa. La pandèmia va crear tendència i ens va desafiar a enfornar el nostre pa durant el confinament. Bé. A molts ens hauria agradat tenir aquest llibre a mà en aquell moment. Matthew Jones ho va veure clar i va transformar la seva experiència com a forner i propietari de diverses fleques de més de dues dècades en la professió de formador per a panarres via internet (va pujar 40.000 seguidors a Instagram en tan sols 10 dies). Ara ensenya a les seves xarxes com fer els millors brioixos, pans i bescuits. A Panes, masas y postres dulces trobaràs 288 pàgines de pur gaudi que fan olor de llevat i ferments (d'un clàssic Tarta Bakewell britànica als dònuts Eton Mess que es preparen la setmana del campionat de Wimbledon, com a tret de sortida de l'estiu). Preu: 33,25 euros.

Més informació
Els cinc llibres de gastronomia que tot 'foodie' vol aquest Sant Jordi
10 restaurants per tornar a la gastronomia
L'alimentació, el turisme i la gastronomia reformulen el seu futur
Avui et destaquem
El més llegit