La gastronomia catalana brilla amb les estrelles Michelin

Els germans Torres, Albert Adrià, Fran Agudo o Paco Méndez, entre els premiats d'enguany

 La proposta de Sergio i Javier Torres ha triomfat | ACN La proposta de Sergio i Javier Torres ha triomfat | ACN

La gala de les Estrelles Michelin, celebrada a Toledo el dimarts, ha permès al restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona entrar a l'olimp de la gastronomia aconseguint la tercera estrella Michelin. La proposta de Sergio i Javier Torres, ubicada a Les Corts i inaugurada fa només quatre anys, s'uneix d'aquesta manera als selecte grup d'establiments catalans triestrellats, constituït fins ara pel Celler de Can Roca, l'AbaC i el Lasarte, que mantenen les seves tres estrelles.

Aquesta, però, no és l'única distinció per a la gastronomia catalana en la constel·lació Michelin 2023. Els restaurants Enigma, Aleia, Mont Bar, Slow and Low i Come by Paco Méndez, tots de Barcelona, s'han estrenat amb la primera estrella, mentre que Joan Roca ha estat reconegut com a millor xef mentor Michelin, i el cap de sala i sommelier Toni Gerez, del Castell de Peralada, ha rebut el nou guardó a millor servei.

S'han arribat a anunciar 34 noves incorporacions al llistat d'una Estrella Michelin a Espanya i Portugal. Cinc d'aquests restaurants són de Barcelona (pràcticament, el 15% del total), però cap altra localitat catalana s'ha emportat aquest reconeixement.

Potencial de país

Joan Roca ha considerat que aquest ha estat "un bon any" per a Catalunya pel que fa a les estrelles Michelin, un any que "recorda l'època en què hi havia quatre restaurants amb tres estrelles", entre ells el Celler de Can Roca, que es manté.

Al seu parer, la guia d'aquest any dona idea del "potencial" de Catalunya en l'àmbit gastronòmic, i en aquest sentit ha subratllat que el Principat és "on més estrelles Michelin hi ha". Alhora ha considerat que això "posa en valor els cuiners, les cuineres, els pagesos, els pescadors... la gent que treballa al sector primari" al país.

Més informació
"Quan creus que en saps, no saps res"
Alumnes de disseny reinventen el restaurant dels germans Torres
35 estrelles Michelín pel retorn de la gastronomia
Avui et destaquem
El més llegit