ClubHaus, 700 m² entre Àsia i Mèxic al Born

'Food, art and play' és la consigna sota la qual una jove parella d'empresaris obre un restaurant-club amb pretensió d'esdevenir centre creatiu

Joel Serra  Alberto Mateos al Clubhaus Joel Serra Alberto Mateos al Clubhaus

Exposicions d'art, creativitat, jocs de taula, cocteleria i bona cuina de carrer amb una pota a Àsia i una altra a Mèxic. Diversió distribuïda en dues plantes que miren l'Estació de França, molt a prop del Mercat del Born, i que volen ficar-se a al butxaca locals i forasters. Això és ClubHaus. Bé, això i moltes coses més. Ara per ara i amb poc més de dos mesos oberts, pel local passen unes 1.200 persones setmanalment amb ganes de saber què s'hi cou aquí dins.

Albert Mateos i Joel Serra són dues de les quatre ànimes pensants al darrere d'aquest arriscat projecte. Dos empresaris que pretenen seduir la Barcelona creativa. És a dir, fixar-se com un imant creatiu que atregui les ments inquietes cap a la sovint oblidada zona vella de Barcelona.

Mateos, originari de DF, va ser director del popular restaurant Makamaka, un dels altres dos restaurants del grup Foodclub juntament amb el FOC on participen amb dos altres socis. Per la seva part, Serra, va ser un dels fundadors d'Eatwith.com, abans de dedicar-se en cos i ànima al que realment li agrada fer: cuinar.

El grup Foodclub obre el ClubHaus, un local que vol mesclar diversió i bona cuina al barri del Born

Situat en un antic palauet del segle XIX, l'espai barreja diferents conceptes. "És un lloc on pot sentir-te còmode fent un cafè al matí, mirant la ciutat des de les finestres", explica Mateos "o també gaudint de la nostra cuina mexicana mentre esperes que la taula de bitlles quedi buida", afegeix Serra."El Born és fusió i creativitat, resumeix molt bé el nostre local", sintetitza el xef i afegeix: "Teníem clar que la localització havia de ser aquesta. Juntament amb la Barceloneta (on hi ha els altres dos negocis del grup) és un dels barris més atractius que coneixem".

Les dues plantes de ClubHaus (un total de 700 m²) prometen diversió i experiències: la creativitat és bellesa i actitud. Tot i que reticents a xifrar la quantia per obrir aquest negoci, confessen que "la inversió va ser molt més alta del que ens pensàvem i ens va costar molt arrencar el projecte perquè les llicències d'apertura a Barcelona són ara mateix un malson". L'espai -dissenyat per Motel Studio- comprèn una zona multiconceptual amb dos restaurants i tres bars, una sala de karaoke, una zona de jocs i una sala només per a membres.

La primera parada és la sala Show Room que obre tot el dia i acull exposicions temporals i murals. La primera d'elles ha estat la del dibuixant Carlos Toledo (@T-Diary), un il·lustrador que recentment ha plasmat algunes de les seves creacions al volum Diario de un cavernícola del siglo XXI (Lunwerg Editores). Els racons i els detalls distribuïts per tota la fabril estança donen una pista de l'essència urbana i inspiradora de ClubHaus.

A la planta baixa la Jungle Room, entra ja en matèria de debò: sala de jocs amb ping-pong, una sala de karaoke, pin-ball, videojocs, i un minigolf al bany.

La part exclusiva del club és l'espai members-only, Galaxy Room, una zona on s'accedeix sota afiliació on hi ha classes magistrals, workshopsafterworks, actuacions d'arts escèniques experimentals o sessions de la prestigiosa xarxa de música electrònica Boiler Room.

Mèxic i Àsia sense glúten

A més dels seus espais, la cuina és un altre dels seus reclams; una fusió mexicà-asiàtica 100% sense glúten. "La carta va sortir gluten free de forma natural perquè dos membres del nostre equip són celíacs", explica Serra. "Crec en el menjar autèntic, cuinat per a gent apassionada. En definitiva, plats per a hedonistes amb gust per la bona vida" resumeix el també cap creatiu de l'oferta culinària. "Des del meu punt de vista, la gola mai és un pecat i, tant de dia com de nit, mereix ser memorable", conclou.

I així, a la carta podeu trobar plats ben pecaminosos com l'amanida de fruites i burrata italiana, els tacos de la Baixa Califòrnia, el pop a la brasa sobre humus o el cebiche de reig juntament amb un arsenal de plats variats vegans, així com smoothies. Tot amb un peu a Bangkok i un altre a Guadalajara. Que n'és de rara la internacionalització.

ClubHaus

Adreça: Av. del Marquès de l'Argentera, 13, Barcelona

Preu mitjà: 25 - 30 euros

Més informació
Kumihö, cuina asiàtica al mil·límetre
The Alchemix o el còctel de 'La Bella i la Bèstia'
Sagardi, ambaixadors de la cuina basca a Barcelona i el món
Avui et destaquem
El més llegit