"Estalvia aigua: dutxa't amb mi!" | Toni Galmés
"Estalvia aigua: dutxa't amb mi!" | Toni Galmés

"Estalvia aigua: dutxa't amb mi!"

"Estalvia aigua: dutxa't amb mi!" | Toni Galmés
"Estalvia aigua: dutxa't amb mi!" | Toni Galmés

Catalunya pateix la pitjor sequera de la història. Tres anys de sequera persistent han portat finalment al pitjor escenari possible. El Govern ha decretat la fase d'emergència per la sequera, la més greu que contempla el Pla de Sequera, al sistema Ter-Llobregat, del qual es nodreixen sis milions de persones que viuen en 202 municipis -entre els quals hi ha Barcelona i la seva regió metropolitana, part de la Catalunya Central i Girona-. L'emergència comporta restriccions severes en tots els àmbits. Entre les mesures que entren en vigor amb la nova fase, hi ha la reducció de la dotació d'aigua per habitant i dia a 200 litres, la restricció d'un 80% als usos agrícoles, d'un 25% en els usos industrials i d'un 25% en els recreatius. 

L'emergència climàtica ja s'anuncia des de fa dies a tots els visitants i turistes, com per exemple a l'ambiciós congrés audiovisual ISE que ha reunit a milers de professionals del sector. El text de la pantalla principal: “Please save water during your stay. Support Catalonia” (Si us plau, estalvieu aigua durant la vostra estada. Doneu suport a Catalunya”), ha estat un avís.

Toni Galmés il·lustra amb humor al Llapis el cas de les dutxes i la higiene personal. Sembla que la reducció d'aigua pot retornar la passió a moltes llars del país. "La solució per estalviar aigua: dutxar-nos junts..."

Més informació
L'enfonsament de la galera
No venguis la teva ànima al diable
La pujada del nivell del mar i el "porro" holandès
Avui et destaquem
El més llegit