No venguis la teva ànima al diable | Toni Galmés
No venguis la teva ànima al diable | Toni Galmés

No venguis la teva ànima al diable

No venguis la teva ànima al diable | Toni Galmés
No venguis la teva ànima al diable | Toni Galmés

A les empreses catalanes hi ha molts caps, des d'autoritaris, inspiradors, carismàtics, accidentals i també tòxics. Un "verí a l'oficina", expressió emprada amb la Gran Renúncia, en què milers de treballadors han deixat les seves feines després de la pandèmia i amb un factor comú: la relació amb el seu superior. “Un cap amb comportaments tòxics és aquell a qui li falta empatia i no compren les necessitats dels treballadors", apunten els experts a l'article de VIA Empresa d'aquesta setmana sobre com detectar un cap amb conductes tòxiques en 10 segons.

Altres característiques dels mals lideratges tenen a veure amb la forma de comunicar-se, que acostuma a ser ineficaç i poc clara. "Són perfils directes, sense pèls a la llengua i no proporcionen crítiques constructives", continuen els experts. I a més, “destaquen per optar pel microcontrol i culpabilitzar als altres membres de l’equip en lloc de buscar solucions”.

Més info: Com detectar un cap amb conductes tòxiques en 10 segons

Toni Galmés il·lustra amb humor les entrevistes de feina i les red flags a tenir en compte per descobir un cap tòxic. I un consell: alerta amb frases com “no tenim hora de sortida”, al·ludint a la disponibilitat total durant les 24 hores del dia. 

Més informació
Els caps accidentals: un fenomen que combina riscos i aventures
Els Rubiales dels sopars d'empresa
La pujada del nivell del mar i el "porro" holandès
Avui et destaquem
El més llegit