Existeix la Catalunya dolça?

Un país amb els millors fruits secs, la millor xocolata i l’aposta per la desestacionalització del producte

Lluís Costa, líder de la pastisseria Vallflorida | Cedida Lluís Costa, líder de la pastisseria Vallflorida | Cedida

Existeix la Catalunya dolça? Som un país xocolater? Des de fa anys Lluís Costa s'ha posicionat com un dels rebosters més reconeguts amb premis com ara el de 2n Millor jove pastisser espanyol (2012) i el de Millor croissant de mantega d'Espanya (2015). A Vallflorida, la seva pastisseria a Sant Esteve de Palautordera, Costa elabora cada any torrons creatius que li donen la volta al concepte de Nadal i fomenta la desestacionalització del producte. El pastisser ho té clar: “Som un país xocolater”.

A la sessió La Catalunya dolça impartida a la Cuina de l'Espai Catalunya de Gastronomic Forum Barcelona, el professional ha remarcat que “vivim a un país que té el millor fruit sec, la millor xocolata i el millor producte”. Costa ha afegit que “el producte, com els turrons, ha de ser artesà i de qualitat, per tal que les petites empreses puguin tirar endavant”.

Vallflorida i l’amor a la xocolata

Fundada l'any 1983, Vallflorida, va néixer amb l'objectiu d'oferir un producte diferent i de qualitat. Una pastisseria clàssica amb un toc modern que amb el temps ha anat redefinint la seva identitat, i actualment la pastisseria es caracteritza per elaborar productes més avantguardistes, sent la xocolata l'element més representatiu de la pastisseria. Costa confessa a VIA Empresa que en aquests moments compten amb 28 tipus de torrons diferents i aptes per a tots els públics, amb un preu que ronda els 7 i 8 euros. Finalment, 8 treballadors formen part de l’equip, que han augmentat les vendes entre un 6% i 8% anual. Pel que fa a la venta al major, s'ha incrementat un 30%.

Més info: Gastronomic Forum Barcelona: compromís social i retorn als orígens

Les innovacions xocolateres que enguany presenta? El reboster ho té clar: “atenció a la ratafia, els carquinyols, al tiramisú, a la trufa merengada amb xocolata blanca i el pa de pessic”. Uns productes que combinats amb la xocolata són capaços de satisfer els paladars més exigents del país.

Més informació
Els diners i els torrons, per a les ocasions
Cinc torrons creatius per a aquest Nadal i on comprar-los
Avui et destaquem
El més llegit