El funeral de l'oli d'oliva | Toni Galmés
El funeral de l'oli d'oliva | Toni Galmés

El funeral de l'oli d'oliva

El funeral de l'oli d'oliva | Toni Galmés
El funeral de l'oli d'oliva | Toni Galmés

Comprar oli d'oliva al supermercat no és apte per a totes les butxaques. De fet, una ampolla d'un litre costa entre sis i vuit euros: un 31% més car que l'any passat. Qui ho nota més són els particulars quan fan la compra i algunes de les empreses que necessiten fer servir grans quantitats d'oli per elaborar altres productes. Molts d'ells, confessen a VIA Empresa que, malauradament, "començaran a cuinar amb mantega", com és comú a molts països de la resta d'Europa.

Ara bé, no tot és pessimisme i pot canviar la tendència més aviat del que ens pensem. L'economista Francesc Reguant ho ha analitzat aquesta setmana en un article àmpliament compartit: Per què abaixarà aviat el preu de l’oli d’oliva?

Toni Galmés, amant de la barretina i del pa amb tomàquet, il·lustra amb humor una escena del futur en què un pare explica al seu fill que el 2023 va canviar tot: el besavi va començar a sucar el pa amb tomàquet amb mantega.

Més informació
Per què baixarà aviat el preu de l’oli d’oliva?
El fons d'inversió que s'està fent d'or amb el preu de l'oli d'oliva
Rècord històric del preu de l’oli: “Començaré a cuinar amb mantega”
Avui et destaquem
El més llegit