He vingut a parlar del meu llibre

L'autora Gemma Cernuda proposa que el feminisme sigui una assignatura a l'escola primària

Gemma Cernuda és una gran defensora del feminisme i ho plasma en el seu llibre Gemma Cernuda és una gran defensora del feminisme i ho plasma en el seu llibre

Atrapados en el feminismo és una reflexió condensada en 96 pàgines que es llegeixen en dos cafès de tarda de diumenge. Des de les meves pròpies vivències, inquietuds, lectures i reflexions he intentat ordenar què ens passa amb la paraula feminista i amb el fet d'identificar-nos com a tal. Ho he comparat amb la sensació d'obrir un meló i no saber què et sortirà, però morir-te de ganes de mossegar-ho. Ho he comparat amb la valentia de sortir de l'armari i d'identificar-te com a feminista. Ho he comparat amb aquesta "veritat incòmoda" que fins que algú no treu el tema en una sobretaula… Ningú té opinió. I després d'una forma màgica i arrasadora s'apodera de la conversa i tots i totes opinem.

Participa: Sortegem el llibre 'Atrapados en el feminismo'

Per això, he partit des d'una mirada inclusiva. M'he assegut amb homes a parlar de feminisme. Defenso el feminisme mainstream: el transversal, el de la quarta onada.. El de la majoria que totes i tots podem abraçar perquè només així arribarem a posar-ho damunt de la taula i serà un tema d'agenda. Relaciono el feminisme amb l'activisme i amb les marques. Només podem canviar aquest món si cada euro invertit és part de la solució, sinó és part del problema. En aquest sentit, les marques feministes ajuden a crear i promoure missatges poderosos que es carreguen els estereotips que ens destrossen com a gènere. Associo feminisme a valentia, a estil de vida, a actitud.

"Relaciono feminisme a valentia, estil de vida, actitud, democràcia, llibertat, igualtat, educació i sobretot amb els homes"

Constato que la paraula feminista no ens agrada però en canvi, la majoria ens hi identifiquem. Proposo que el feminisme sigui una assignatura a l'escola primària i que hi hagi actituds rebutjades a la societat. En definitiva, relaciono el feminisme amb democràcia, llibertat, igualtat, educació i sobretot amb els homes.

M'he nodrit d'autores i pocs autors, amb reflexions que en poques paraules condensen saviesa universal.

salir feminista de casa

 

No és el primer llibre que publico, però sí que és el més personal. Tot i ser el més breu en pàgines m'ha costat més escriure-ho. Per això la primera paraula del llibre és "Atrapada", perquè volia desgranar i alliberar la força d'aquesta meravellosa paraula de nou lletres que requereix assertivitat i que a les dones ens costa tant mostrar.

Més info: Marques valentes i activistes

Proposo que repensem juntes i junts perquè repensar és un acte col·lectiu per qüestionar allò establert i aquest moment del feminisme requereix també nous horitzons.

T'espero aquest dimecres 22 de maig a les 7 de la tarda a Barcelona per parlar sobre feminisme amb el meu editor Sergio Bulat i el periodista Josep Cuni.

Més informació
La por, el nou #metoo de l’esport femení
Les Women Z canvien l’statu quo
Dones, Homes i Poder
Avui et destaquem
El més llegit