El Gremi de la Publicitat presenta Pilarín i Bizum com a guanyadors dels Premis Ricarte 2023

El Premi Nacional de Creativitat José María Ricarte distingeix les personalitats que han estat capaces de fer transcendent la seva creativitat

 Pilarín Bayés i Bizum són els guanyadors dels Premis Ricarte 2023 | Cedida Pilarín Bayés i Bizum són els guanyadors dels Premis Ricarte 2023 | Cedida

El Gremi de Publicitat, Comunicació i Màrqueting ha presentat, aquest dimarts, els guanyadors de la 12a edició del Premi Nacional de Creativitat José María Ricarte 2023: la il·lustradora Pilarín Bayés i Bizum, qui l’ha representat el director general de la companyia, Angel Iborra. L’acte, en format roda de premsa, ha tingut lloc a l’Institut de Cultura de Barcelona ICUB.

El Premi Nacional de Creativitat José María Ricarte distingeix aquelles persones, institucions, empreses i marques que han estat capaces de fer transcendent la seva creativitat perquè han sabut posar-la al servei de l’humanisme. És un homenatge a José María Ricarte, qui va ser creatiu publicitari i catedràtic del departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB.

Pilarín Bayés: “Sense idees no hi ha creativitat”

Pilarín Bayés s’ha mostrat sorpresa pel premi: “jo no soc d’aquest gremi, el sector de la publicitat és molt modern”, ha bromejat. La il·lustradora ha posat en valor el poder de les idees i la humilitat. “Sense idees no hi ha creativitat. Aquells qui treballem en coses concretes, cal molta humilitat”. Bayés ha tret ferro a la innovació i al nou escenari digital: “jo no m’he adaptat a la tecnologia. Internet és només una eina, el més important és la idea, que és al cap”. En aquest sentit, ha aplaudit la nova generació d’il·lustradors catalans: “té molt talent i qualitat, no cal anar-ne a buscar en altres llocs del món”.

El director general de Bizum, Angel Iborra ha explicat que “aquest premi és un reconeixement a què simbolitza avui Bizum. D’una banda, un ecosistema associat a la col·laboració entre 38 entitats bancàries de l’Espanya i Andorra i, de l’altra, als nostres 25 milions d’usuaris”. De l’expressió ‘fes-me un Bizum’, Iborra ha subratllat que “vam fer una aposta clara com a empresa, però la popularització del ‘fes-me un Bizum’ l’ha feta la gent. És allò de l’ou o la gallina”.

Bayés: “Sense idees no hi ha creativitat. Aquells qui treballem en coses concretes, cal molta humilitat”

La presidenta del Gremi, Laia Rogel ha assegurat que “Pilarín Bayés i Bizum són l’equilibri perfecte de l’essència dels Premis Ricarte. L’exemple de vida, l’autenticitat, la creativitat més positiva i que transcendeix a les persones són els valors que simbolitzen aquest premi”. Angel Iborra (Bizum): “La popularització del ‘fes-me un Bizum’ l’ha feta la gent”.

En l’acte s’ha pogut veure per primer cop la nova escultura del guardó, a càrrec de l’artista català Joan Artigas Planas. “És un homenatge a la forja catalana, i també als castellers, amb la disposició ascendent de les lletres”, ha dit l’escultor, qui ha donat un “valor més artesanal” respecte al disseny anterior. En representació de la família Ricarte, el seu fill i també publicista José María Ricarte ha afirmat que “tan Pilarín Bayés com Bizum representen el llegat que va deixar-nos Ricarte en el món acadèmic i publicitari”.

Més informació
Pilarín Bayés i Bizum, Premis Nacionals de Creativitat José María Ricarte 2023
Avui et destaquem
El més llegit