Els dilluns són els nous dissabtes

Pablo Claver explica a 'Por fin es lunes: 13 recetas para disfrutar de tu trabajo' algunes directrius per aconseguir ser feliç a la feina

Pablo Claver explica, a 'Por fin es lunes: 13 recetas para disfrutar de tu trabajo', algunes directrius per aconseguir ser feliç a la feina | iStock Pablo Claver explica, a 'Por fin es lunes: 13 recetas para disfrutar de tu trabajo', algunes directrius per aconseguir ser feliç a la feina | iStock

Sona el despertador i és dissabte. Et lleves, mires per la finestra, fa un sol sensacional, se't dibuixa un somriure als llavis i baixes a esmorzar a la teva cafeteria preferida. Per l'escala et trobes el veí del segon, el veus guapo, surts per la porta i mires amb passió el dia interessantíssim i divertit que tens per davant. Sona el despertador i és dilluns. Et lleves, obres una escletxa de la persiana, et molesta el sol dels collons, la tornes a baixar i prepares un sandvitx i una peça de fruita per esmorzar a la feina: surts de casa. Per l'escala et trobes el veí del segon, sempre amb aquest somriure pedant. Ja a la porta, mires amb desgana el dia de feina que t'espera.

Més info: Venedors d'emocions: l'empresa des de l'òptica del treballador

No té per què. Això assegura Pablo Claver en el seu llibre Por fin es lunes: 13 recetas para disfrutar de tu trabajo (LID Editorial). "Passem més d'un terç de la nostra vida treballant, però molt poques vegades gaudim de veritat". A Claver, que és llicenciat en Gestió Comercial i Màrqueting, a banda de Premi Aster 2005 al millor emprenedor de l'any, l'obsessiona aconseguir que els treballadors trobin en la feina un plaer comparable a passar temps amb la família o les amistats: "La felicitat laboral no és una utopia, es pot aconseguir".

Pablo Claver: "Passem més d'un terç de la nostra vida treballant, però molt poques vegades gaudim de veritat"

Ja fa temps que Claver és conferenciant en l'àmbit internacional sobre felicitat corporativa, empoderament i lideratge. Autor d'un altre llibre, Yo también puedo emprender (LID Editorial), el 2018 va llençar el seu nou treball, que descriu amb aquestes paraules: "Por fin es lunes posa a la teva disposició una sèrie de receptes que t'ajudaran a configurar el teu propi menú per ser més feliç i gaudir de la teva feina". Claver completa la definició del seu manual: "trobaràs receptes per pensar en positiu, posar-li passió al que fas, aprendre a controlar les preocupacions, aprofitar el temps i mantenir bones relacions interpersonals".

Organització del llibre: les receptes

El text està dividit en 13 capítols culminats tots ells amb una recepta per aconseguir la felicitat, l'èxit, el gaudi laboral o la passió. En el pròleg, un altre conferenciant internacional, Felipe Carrera, destaca del llibre "els consells senzills i de fàcil aplicació en qualsevol realitat humana", així com el missatge transversal que dóna: "ser feliç depèn de cadascú de nosaltres. Tots, sense excepció, podem ser feliços".

Piensa en positivo ¡Hoy va a ser un gran día!, ¡Ponle pasión! La vida es como te la tomas, Predica con el ejemplo o La libertad financiera. Crea tu red de seguridad són els títols d'alguns dels capítols que es poden trobar en el volum. Al final de cadascun, a tall de resum, el lector trobarà una recepta amb diversos punts breus per acabar d'entendre el que s'explica al capítol en qüestió.

Al final de cadascun, a tall de resum, el lector trobarà una recepta amb diversos punts breus per acabar d'entendre el que s'explica al capítol en qüestió

Els capítols es llegeixen de forma ràpida, pel fet que contenen subcapítols, llistes, anècdotes i experiències que fan molt amena la lectura. Al costat de cada títol, el lector llegirà proverbis, dites i cites cèlebres que el faran venir ganes de continuar llegint.

Pablo Claver vol que et llevis el dilluns amb les ganes i la passió del dissabte. Desitja que vulguis menjar-te el dia a queixalades i que l'esmorzar a la feina tingui el gust de la teva cafeteria preferida. Amb Por fin es lunes, quan baixis les escales del bloc de pisos, encara que sigui dilluns, potser et vindran ganes, fins i tot, de demanar el telèfon al veí del segon.

Més informació
Per què els treballadors fugen de la teva empresa?
Botigues sense treballadors: pura ciència-ficció?
Seduir per vendre més
Avui et destaquem
El més llegit