Melós trufat amb gamba vermella, bolets i bitxos, del Solraig | Cedida
Melós trufat amb gamba vermella, bolets i bitxos, del Solraig | Cedida

Dos dels millors arrossos d'Espanya, a primera línia de la platja de Castelldefels

Solraig (Grup Tiburón) reivindica el gaudi del litoral català fora de temporada

Amb els peus gairebé a la sorra i vistes al mar, Castelldefels és un petit paradís a 20 minuts en cotxe de la bullícia del dia a dia urbà. En ell, recorrem molts locals no sols quan és temporada estiuenca, sinó sempre que volem gaudir de la brisa marina amb calma i relax. La ciutat costanera serveix, a més, dos dels millors arrossos d'Espanya. Es poden menjar en primera línia de la platja i es poden (per sort) gaudir tot l'any. Són dues creacions del restaurant Solraig, un local de Grupo Tiburón situat a la planta baixa del conegut hotel Bel Air, que és un escenari natural i captivador en si mateix.

Arrossos amb vistes i garantia

Comandat per un xef amb moltes taules com César Rodríguez (xef executiu del grup), el restaurant se situa ja fa anys entre els millors punts arrossers del litoral. Ho visitem una vegada més per gaudir de la cuina d'aquest cuiner, triat millor cuiner de la zona en repetits anys.

La decoració del local també és un reclam: Un saló cosy en tons neutres, contemporani i elegant, que emmarca amb les seves àmplies vidrieres l'horitzó blau del Mediterrani. La platja està tranquil·la i és una estampa que relaxa la ment i la buida d'idees. Darrere el vidre, la terrassa, amb els seus plataners, ofereix un menjar més informal si el temps acompanya.

A la carta trobem matèria primera fresquíssima i de proximitat. Els peixos i mariscos provenen en gran part de la llotja de Vilanova i la Geltrú, i les fruites i verdures de proveïdors del pròxim Parc Agrari del Baix Llobregat. Es transformen en tapes i platerets d'inconfusible ànima mediterrània: braves, calamarcets a l'andalusa (amb una suau fritada), croquetes, ous trencats amb pernil ibèric i pebre roig de la Vera, zamburiñas amb suc thai, llima i gingebre, gambes, tartar, carns i peixos o amanides. Atenció al turbot fregit amb salsa tàrtara i llima, un dels entrants més sol·licitats.

Els dos arrossos premiats són parada habitual en els segons: el melós trufat amb gamba vermella, bolets i bitxos i el de petxina variada, calamar i pèsols del Maresme. Els anys 2018 i 2019 totes dues receptes van ser guardonades al prestigiós certamen que organitza Unilever Food Solutions, i d'ençà que s'han convertit en clàssics de la carta que fan feliços tots aquells que ocupen taula al Solraig. Encara que, feliçment, la inventiva a l'entorn de la gramínia segueix en forma. Estan els arrossos de temporada i d'inspiració tradicional: de marisc, caldosos amb llamàntol i cloïssa, botifarra i carxofa… Fora de carta també ofereixen altres possibilitats arrosseres com ara el fabulós arròs sec de vaca vella.

solraig (1)
Arròs de petxina variada, calamar i pèsols del Maresme, del Solraig | Cedida

El grup Grupo Tiburón va començar amb un modest quiosc en aquesta mateixa platja on venien gelats i refrescos el 2003. Avui, amb diversos restaurants i locals d'oci a la vora de la mar, el grup dona treball a unes 200 persones, entre personal fix i eventual.

Solraig

Passeig Marítim, 169, 08860 Castelldefels, Barcelona

Solraig

Passeig Marítim, 169, 08860 Castelldefels, Barcelona

Tel.: 933 15 87 20

Preu mitjà: 25 - 30 euros.

Més informació
Les Grands Buffets, el restaurant de Narbona amb un Record Guinnes en formatges
Les nostres cinc pizzeries favorites de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit