Les nostres cinc pizzeries favorites de Barcelona

La ciutat comtal és territori pizzer: pizzeries al 'top 50' de les millors del món, cadenes gurmet i pizzeries dins d'hotels

La pizzeria Can Pizza de Barcelona | Cedida La pizzeria Can Pizza de Barcelona | Cedida

El forn, les masses de qualitat amb llargues fermentacions, els ingredients top i, per descomptat, els pizzaioli són els secrets de les bones pizzes. A Barcelona tenim alguns exemples de pizzeries que se situen ja entre les millors d'Espanya —i, en alguns casos, del món segons rànquings internacionals—. Pizzeries de qualitat úniques i d’altres que han aconseguit que pertànyer a una cadena no sigui ja a costa de minvar la qualitat. En aquesta petita llista, algunes direccions infal·libles amb les millors pizzes i pizzeries de Barcelona:

Sartoria Panatieri

Sartoria Panatieri en Barcelona | Cedida
Sartoria Panatieri a Barcelona | Cedida

Rafa Panatieri i Jorge Sastre tenen un llarg recorregut professional en diversos restaurants de la ciutat (entre ells, el ja desaparegut Roca Moo dels germans Roca). El 2018 obren el seu propi local a Barcelona (Garden Pizza) el germen del seu actual Sartoria Panatieri. Aquesta pizzeria és una versió evolucionada en processos i producte, una pizzeria que és un restaurant en si mateix. Es defineixen obsessius i perfeccionistes, i treballen cada dia per a fer totes les seves pizzes des del local (amb proveïdors petits i alta traçabilitat) connectant amb la internacionalitat. La seva pizzeria va ser la Millor Pizzeria de Barcelona en 2022, segona millor d'Espanya i la 21 Millor del Món, i, també es van fer en aquest any amb el guardó a Pizza de l'Any 2022 – Latteria Sorrentina Award per la seva creació elaborada a base d'anxoves del Cantàbric, tomàquet, escarola i puré d'olives Kalamata—. A més, per segon any consecutiu, van aconseguir un guardó vinculat a la sostenibilitat: el Forno Verd – Green Oven 2022 i també amb el premi a millor concepte de pizzeria del món per 50 Top Pizza. El lligam d'aquests dos xefs fora de les nostres fronteres es materialitza amb recurrents sopars gastronòmics amb xefs i pizzaioli convidats —una de les últimes i més sonades amb Francesco Martucci, Millor pizzaioli del Món segons 50 Top Pizza—. Tenen dos locals a Barcelona:

Ubicació: c/ de l'Encarnació, 51, 08024 Barcelona i c/ de Provença, 330, 08037 Barcelona

La Balmesina

 

Una altra de les pioneres en això de les pizzes de qualitat a Barcelona va ser La Balmesina. Massimo, Mattia i Alessandro (originaris de la regió de Véneto) han sabut crear una fórmula de restaurant pizzer que serveix també bons còctels i platerets gurmets amenitzats amb bona música. Són la tercera millor pizzeria d'Espanya i la que se situa en el lloc 52 en l'àmbit mundial. Déu n'hi do! L'any passat van obrir el seu segon restaurant a tocar de la Diagonal sota el nom de Gina.

Ubiació: c/ de Balmes, 193.

Can Pizza

 

En 2014, sota la unió d'Isaac Aliaga, els germans Max i Stefano Colombo i Lolo Lorenzo neix a Barcelona Can Pizza, un autèntic temple de culte a la pizza. La seva proposta veu de la fórmula tradicional italiana, amb un toc modern, fresc i juvenil. Dins de la seva proposta gastronòmica es troba la pizza Jerry Tomato, guardonada com “La Millor Pizza d'Espanya en estil lliure” en l'última edició del congrés Madrid Fusión. L'elaboració de la massa de les seves pizzes és 100% manual, sense rodets, la qual cosa, al costat de la seva fermentació durant 72 hores, permet aconseguir una textura cruixent, única i perfecta, tal com el plat més consumit del món ha de ser en la seva versió més autèntica.

En la seva voluntat per estar sempre a l'última, organitzen reptes —els han batejat com a “Pizza Kombat”—, l’últim dels quals repta els pròxims dies 2 i 9 de març un equip format per xefs experts (liderats per Lolo Lorenzo, mestre pizzer de Can Pizza,) i un altre per especialistes en intel·ligència artificial (encapçalats per Matthias Schneider) per crear la millor pizza. Can Pizza compta amb restaurants a El Prat, Universitat, Molins de Rei, Sagrada Família, Poblenou, Vilanova i Badalona, Eivissa i Madrid.

Ubicació: Ptge. de Simó, 21, 08025 Barcelona / Rambla del Poblenou, 127, 08018 Barcelona / Ronda de la Universitat, 20, 08007 Barcelona

Grosso Napoletano

L'elaboració de la massa segueix un procés de doble fermentació a Grosso Napoletano | Cedida
L'elaboració de la massa segueix un procés de doble fermentació a Grosso Napoletano | Cedida

Quan parlàvem de cadenes de pizzeries de qualitat, ens referíem Grosso Napoletano. En poc temps han conquistat Barcelona amb les seves pizzes (i altres ciutats com Madrid, Barcelona, Múrcia, Pamplona, Sant Sebastià, Sevilla, València, Vitòria i Saragossa). L'elaboració de la massa segueix un procés de doble fermentació de fins a 48 hores, en el qual s'utilitza farina de força italiana i massa mare, per a obtenir una textura i volum idonis i adquirir l'elasticitat característica d'aquestes pizzes. Els pizzaioli utilitzen ingredients frescos i de qualitat, ja que són importats en la seva majoria des d'Itàlia cada setmana. Cada matí, encenen puntualment el forn de llenya per a arribar a la temperatura òptima de treball de 500 °C. Bruno González Calvo, partner & managing director, ha explicat en diverses ocasions que la seva idea de negoci no era una altra que “democratitzar l'autèntica pizza napolitana i fer-la accessible per a tothom”. Fins i tot els paladars sense gluten per als quals han creat la seva pizzeria ad hoc Senza Glutine (l'obertura a Madrid en 2020 va inaugurar la primera pizzeria napolitana d'Espanya lliure de gluten), tota una revolució. Recentment, l'empresa ha evolucionat el seu servei de delivery, passant a ser multiplataforma amb la incorporació de Just Eat i Uber Eats a la seva oferta.

Ubicació: c/ de València, 234, 08007 Barcelona (Senza Glutine) / c/ de Casanova, 209, Planta carrer, 08021 Barcelona / Pg. de Sant Joan, 25, 08010 Barcelona

Four Corners

Quatre vores de massa XL amb ingredients sucosos que desborden sabor a Four Corners | Cedida
Quatre vores de massa XL amb ingredients sucosos que desborden sabor a Four Corners | Cedida

Quatre vores de massa XL amb ingredients sucosos que desborden sabor. Les pizzes de Four Corners (restaurant situat en el nou hotel The Hoxton, Poblenou), tenen la seva legió de fans i el mèrit de ser les que van desembarcar a Barcelona l'estil Detroit. Et transportarà automàticament a la ciutat ianqui sense moure't de la ciutat comtal. Les seves pizzes es poden degustar en format take away de slide quadrat o senceres i enfornades al moment. Entre les favorites del públic, la Pistachio Mortadella amb pesto de festuc, mozzarella, mortadella, burrata, festucs i parmesà, encara que tenen combinacions impossibles que van canviant amb l’estacionalitat com ara la de castanyes, xampinyons i ostres… A més de ser una pizzeria originalíssima dins d'un hotel, el seu celler no es queda tampoc al marge de les modes i tendències: podreu trobar una bona selecció de vins naturals.

Ubicació: Avinguda Diagonal, 205, 08018 Barcelona (The Hoxton, Poblenou)

Més informació
Little Caesars Pizza aterra a Barcelona
La família de Parking Pizza estrena un 'steak bar'
La primera pizza a domicili: una història re(i)al
Avui et destaquem
El més llegit