Mr. Porter, un steakhouse de luxe amb un peu als Estats Units

Obert fa quatre anys, el restaurant a la planta baixa de l'hotel de luxe Sir Victor serveix increïbles peces de carn

Un increïble entrecot | Cedida Un increïble entrecot | Cedida

Barcelona té grans restaurants d'hotel i Mr. Porter n'és un. Obert fa gairebé quatre anys a la planta baixa de l'hotel Sir Victor, s'ha convertit en un espot irrenunciable per als carnívors de Barcelona i un pol d'atracció per a moltes celebrities locals i d'altres que visiten la capital catalana (de Keanu Reeves, a Marc Márquez, Valentina Sampaio o un bon grapat de futbolistes del Barça són clients). És un d'aquells rars reductes per llançar-se al cada cop més temible i pecaminós atractiu carnal. Sense miraments, en aquest steakhouse es fa honor a la proteïna animal, a imatge i semblança del seu altre local a Amsterdam, emblema i un dels restaurants més aclamats de la ciutat de les tulipes.

Ocupa el lloc on els germans Roca havien tingut el seu popular Roca Moo, al desaparegut hotel Omm i pren dels steakhouses l'encert de servir les peces de carn senceres filetejades i, del preciós lounge on s'ubica, tot el luxe que un pot esperar d'un local a breus metres del passeig de Gràcia i la Casa Milà de Gaudí. "Ens encantava aquest emplaçament. De fet, estem mirant altres emplaçaments per obrir un altre Mr. Porter a Madrid possiblement, encara que, de moment, no podem avançar res i no ha quallat l'assumpte" detalla Yossi Eliyahoo, cofundador de The Entourage Group, de visita aquests dies per Barcelona. Aprofitem per entaular-nos amb ell i gaudir dels hits d'aquest restaurant de carns tan cosmopolita.

El luxe de la carn... i la verdura

Sota el paraigua del grup s'aixopluguen fins a nou marques gastronòmiques diferents i panculturals emplaçades en altres hotels Sr. Victor arreu del món (un d'ells a Eivissa) i emplaçaments boutique similars. "Són tots molt diferents, sempre busquem la qualitat i llocs que siguin atractius per a la clientela", sosté l'empresari israelià. L'expansió ha estat notable, tot i que cada segell del grup explica una cuina diferent i és, per ell mateix, una experiència d'alçada.

Obert fa gairebé quatre anys a la planta baixa de l'hotel Sir Victor, s'ha convertit en un espot irrenunciable per als carnívors de Barcelona

Encara que són els talls extrems de vedella assecats en una vitrina després de la cuina vista les estrelles del lloc i l'olor de brasa no enganya, la verdura, els tubercles i altres elaboracions tenen també un paper important a la carta més enllà dels sides. "La idea és que vinguis a un steakhouse, però que gaudeixis d'una experiència gastronòmica completa que va molt més enllà de la carn", detalla. Extraordinari el carpaccio de carabassó, el porro sencer rostit, els espàrrecs a la graella amb pebrots del Padró o l'amanida de tomàquets en concasse amb cogombre i coriandre. D'un forn vist en surten també fumejants focaccies.

 El filet chateaubriand amb foie-gras | Cedida
 El filet chateaubriand amb foie-gras | Cedida

Renovant fórmules i actualitzant-les a un públic més cosmopolita, els plats desfilen amb sigil a les marbrejades taules. Il·luminades en mig de la suau penombra del saló. La intimitat de l'espai és un dels punts forts. "Som un restaurant, però, pel perfil de públic, ens agrada certa privadesa", destaquen els impulsors. La carn -dèiem- és l'eix central en els segons, encara que en competència directa amb plats com el llobarro kajún (molt picantet) servit a peça al mig de la taula per compartir. Degustem un increïble entrecot de 750 grams, estil Nova York, procedent de la part mitjana del llom de la vedella intensament tendre.

Un punt a favor és la inclusió de peces no tan vistes, sense pràcticament greix, que són un tema ignot fins i tot per a molts amants de la carn. L'onglet (entrama, la part procedent de la mitjana de boví, que queda penjant a la vora del ronyó i sota l'espinada) o la brinsa (entranya), la peça llarga i plana recoberta per una membrana que és la que l'adhereix a la costella. La seva carn és magra i estriada i té un color vermell intens tirant a morat que enfosqueix molt ràpidament. Difícil diferenciar-les i encara més trobar-les al portfoli càrnic de Barcelona. A la carta, també llueixen talls com el ja popular Rib-Eye amb os (més de 750 grams), el llom baix i l'exclusiu Wagyu japonès A5 o unes senzilles ribs ibèriques glacejades. A l'apartat d'altres carns també podeu tastar el pollastre a l'ast amb ras l'hanout (combinat d'espècies d'origen marroquí molt popular a Israel d'on Eliyahoo és originari), l'ossobuc cuinat a foc lent, les costelles de xai amb fonoll rostit o el filet chateaubriand amb foie-gras.

Els plats es presenten tal qual, sense gaires adorns, amb salses fetes al moment i uns acompanyaments gustosos

Els plats es presenten tal qual, sense gaires adorns, amb salses fetes al moment i uns acompanyaments gustosos com les patates palla amb parmesà ratllat a sobre i allioli d'alfàbrega o l'hiperamericà, deliciós i ultacalòric mac n'cheese tunejat amb coliflor i ibèric. Per acabar, si encara queda buit per a una mica de pirotècnia dolça, una crème brülée de crispetes i un toc de jalapeny i gelat de blat de moro? O, potser, una chantilly de xocolata blanca i fruita de la passió?

Un establiment internacional i delicat que amaga un restaurant amb girs culinaris que orbiten entre Nova York, Barcelona, París i Tel-Aviv on poder menjar molt bé i entendre una mica millor de què parlem quan diem això del cosmopolitisme a la barcelonina.

Restaurant Mr. Porter

Adreça: c/ del Roselló, 265, 08008 Barcelona

Telèfon: 932 71 12 45

Preu mitjà: 80 euros

Més informació
Dos dels millors arrossos d'Espanya, a primera línia de la platja de Castelldefels
Passeig de Gurmets 2023 celebra la seva 6a edició amb rècord de participants
Les nostres cinc pizzeries favorites de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit