• Afterwork
  • Nomo Mar, nou restaurant del Grup Nomo a la Costa Brava: Llafranc

Nomo Mar, nou restaurant del Grup Nomo a la Costa Brava: Llafranc

L'estrena coincideix amb els 15 anys del grup català de restauració que, malgrat la seva expansió, continua tenint ADN familiar

 A la carta de Nomo Mar hi ha noves propostes creades 'ex profeso' en format de tapes japoneses | Cedida
A la carta de Nomo Mar hi ha noves propostes creades 'ex profeso' en format de tapes japoneses | Cedida
Lourdes López | VIA Empresa
Periodista experta en gastronomia
Llafranc
08 d'Abril de 2023
Act. 14 d'Abril de 2023

Ja fa 15 anys que Grup Nomo va obrir les portes del seu primer restaurant. Per a celebrar l'efemèride, el grup acaba d'inaugurar Nomo Mar, el seu nou local. Un prometedor projecte en el Passeig de Cipsela, 10, el Passeig Marítim de Llafranc. Aquell primer restaurant a Gràcia va néixer gràcies a la il·lusió d'una família de joves emprenedors capitanejada per Borja i Juan Molina-Martell que el 2007 van decidir crear el restaurant japonès que a elles els hi agradaria: casual i més modern, però amb un producte molt cuidat. Situat al carrer Gran de Gràcia, al cap de poc temps va trobar un públic fidel i, encara avui, és un dels vaixells almirall del negoci.

 

L'aposta des de l'inici pel xef Naoyuki Haginoya, qui ha sabut trobar l'equilibri perfecte entre les tècniques i el receptari japonès, els ingredients locals, cada vegada més demandats, i el producte de temporada, va ser un encert.

"Nomo ha evolucionat molt, ens hem anat adaptant, però si hi ha alguna cosa que sempre hem mantingut des de l'inici és la concepció familiar del projecte, és una cosa que ha estat sempre molt present en el negoci i que segueix aquí malgrat l'expansió. I, d'altra banda, un enfocament que el que cerca és complir les expectatives del client. Des d'un interior cuidat, un servei impecable a, a una proposta gastronòmica innovadora, però a un preu raonable", detallava Borja Molina-Martell en la presentació del projecte a la premsa.

 

Molina-Martell (Grup Nomo): "Des d'un interior cuidat, un servei impecable a, a una proposta gastronòmica innovadora, però a un preu raonable"

Es tracta del tercer restaurant ena la Costa Brava. El seu concepte, fresc i innovador; diferent del que existia fins al moment, va atrapar a noves generacions de barcelonins i es va instal·lar fàcilment en altres punts de la geografia catalana. Actualment, el grup compta amb tres restaurants a Barcelona: Nomo Gracia, Nomo Galvany i Nomo Sarrià, tres, a la Costa Brava: Far Nomo (situat al Far de Sant Sebastià de Llafranc), Nomo Mar (situat en el Passeig Marítim de Llafranc), Nomo Nàutic (situat en el club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols), un a Girona, Nomo Girona (situat en Jardins de la Mercè) i un més a Madrid (Nomo Bragança).

El grup acaba d'inaugurar Nomo Mar, el seu nou local | Cedida
El grup acaba d'inaugurar Nomo Mar, el seu nou local | Cedida

En aquest nou local en Llafranc els socis, al costat de la família Figueras i Xavier Rocas, trien de nou el litoral gironí com a destí per a continuar expandint-se. El restaurant compta amb una terrassa a peu de platja, una cuina en format barra de sushi a la vista i una capacitat per a 70 comensals. A la carta, noves propostes creades ex profeso en format de tapes japoneses com la Takoyaki Croquette – unes croquetes de polp amb salsa takoyaki, maionesa japonesa i katsuobushi laminat – o la Mini Nomo Burger – mini hamburguesa de vaca vella amb ou de guatlla i salsa tàrtara –; unes gyozas de vaca vella amb ceba caramel·litzada i crema de yuzu o la gyoza de botifarra i sobrassada amb ratlladura de parmesà i mel; propostes de nigiris, makis i rainbow rolls sorprenents, com el Aburi Salmonete No Nigiri Yuzu So-Su -nigiri de tataki de roger amb salsa yuzu i maracujà -, el Aburi Toro Nigiri - ventresca de tonyina flambeajada amb ceba caramel·litzada -, o el Smoke Fish Roll – uramaki de llagostí arrebossat en panko amb salmó noruec i peix mantega flambejat, salsa tàrtara i ceba caramel·litzada –, entre d’altres plats que s'aniran afegint.

El restaurant de Nomo Mar compta amb una terrassa a peu de platja, una cuina en format barra de sushi a la vista i una capacitat per a 70 comensals

Per a acabar, a la carta no podien faltar dolços locals -que preparen en el seu propi obrador- com el Xuixo de crema a la brasa amb gelat de taro o el clàssic i molt japonès Dorayaki farcit de mousse de caramel i toffee.

A més dels seus locals, Nomo compta amb una línia de take-away i delivery a Barcelona i Madrid (Nomomoto) que va reforçar durant l'explosió de la pandèmia. Tots ells comparteixen les tres bases essencials del grup: la contínua innovació, un servei cuidat i l'aposta per la qualitat a un preu competitiu.

A Grup Nomo col·laboren amb projectes de diferents institucions i organitzacions benèfiques, com ara, Sant Joan de Déu o Nasco Feeding Minds

A més dels seus restaurants i la seva línia de negoci de servei a domicili, el grup es destaca pel seu marcat caràcter social, a través de diferents projectes amb diferents institucions i organitzacions benèfiques, com ara, Sant Joan de Déu o Nasco Feeding Minds. Així mateix, disposen d'una política de sostenibilitat que es veu reflectida en productes de la seva carta com els de pesca sostenible, o en l'ús d'un embalatge en la seva línia de take away 100% biodegradable.

Nomo Mar 

Adreça: Passeig de Cipsela, 10, 17211 Llafranc, Girona

Tiquet mitjà: 35-45 euros per persona

Telèfon: 972 30 25 85

Pàgina web: gruponomo.com