La família de Parking Pizza estrena un 'steak bar'

El nou restaurant de Marcos Armenteras i Berta Bernat opera amb soltesa malgrat les restriccions per la pandèmia

Un entrecot de Parking Sótano | Cedida Un entrecot de Parking Sótano | Cedida

Després de l'èxit dels establiments del carrer Londres i de Passeig de Sant Joan centrats en les pizzes i del concepte creat al voltant de la pita, Parking Sótano és la nova aventura empresarial de Marcos Armenteras i Berta Bernat. En aquest cas, el nom el dona més l'emplaçament que el concepte de restaurant. Un soterrani amb llum natural amb ànima de speakeasy per a amants de la carn.

"És una fórmula consistent en un entrecot de 500 grams pensat per ser compartit entre dues persones, al costat d'una selecció de sides com la patata gratén, porro i gruyère, els espinacs en crema, els ous, parmentier de patata i tòfona, els espàrrecs verds, les pastanagues a la brasa, la ceba fregida, l'enciam francès o les clàssiques patates fregides", detalla Bernat. A la proteïna cárnica l'acompanyen multitud de salses -bearnesa, cafè de París, formatge blau i ceba i chimichurry-. I com a colofó, un sticky toffee, tòfones de xocolata amb cardamomo, oli i sal o algun sorbet. Una carta curta que convenç a 80 amants de la carn diàriament i que el cap de setmana troba problemes per satisfer-los a tots. "No reservem, seguint la filosofia dels meus altres locals. A les 13:00 hores s'ha omplert el primer torn. El cap de setmana, malgrat les restriccions, podem arribar a fer dos torns i hi ha persones que es queden sense taula. A les 13:20 hores ja comencem a dir que no, que no podem agafar-los".

El seu és un steak bar que els rondava el cap des de feia anys i que va acabar veient la llum a finals d'octubre del 2020. El seu primer emplaçament podia haver estat el del Parking Pizza de Sant Joan, però tenien més il·lusió per obrir Parking Pita a l'espai contigu. Van decidir fer el pas en ferm una vegada que tenien els seus altres locals més que assentats. Va ser al desembre del 2019, amb la intenció d'obrir a la primavera. La declaració de l'estat d'alarma i la pandèmia els van acorralar en un projecte doble (Parking Sótano i el tercer Parking Pizza al pis superior) que ja havien signat.

"Perquè això tiri endavant i no t'enfonsis, has de facturar cada dia", reflexiona la propietària Berta Bernat

"Vam pagar el traspàs i vam començar les obres. Va ser una injecció de capital bastant important, propera als 700.000 euros, molt més si pensem en la situació actual", recorda. A 15 dies d'entrar a redissenyar, els va sorprendre un estat d'emergència sanitària que mai abans ens podíem imaginar: "Si ho haguéssim sabut ens hauríem tirat enrere, però tenir un obligat compliment ens ho impedia. Si tot va funcionant, encara que t'hagis de finançar, ho portes molt millor i generes tresoreria. Però tot està essent una mica estressant. Tenim alts i baixos: el cap de setmana t'animes i el dilluns et deprimeixes. Hem tirat endavant, però estarem molts anys per sortir-ne. Això, com no es desencalli, ja no sabem què passarà. Perquè això tiri endavant i no t'enfonsis, has de facturar cada dia".

És el mateix espai on en el seu moment el xef Xavier Pellicer va consagrar la seva cuina a les verdures: Céleri. El disseny de l'interiorisme l'ha fet el mateix matrimoni, amb el suport de Lekuona i l'estudi d'arquitectura d'Antonio Spalletta, sempre partint del mateix aspecte que ja caracteritza els altres restaurants del grup: estètica industrial, seients sense respatller, fusta i maons vists per a un interior amb escassos 100 metres. La llum natural es cola pel pati posterior que té per sostre una enorme vidriera. Bernat i Armenteras han contractat vuit persones dedicades al negoci (15, comptant el pis superior on ja opera el tercer Parking Pizza) encara que donen feina a fins a 50 famílies amb la resta dels seus locals.

Marcos Armenteras i Berta Bernat coneixen bé el negoci -es van conèixer i formar professionalment al grup Tragaluz- i saben que els restaurants de monoproducte són una aposta segura si es fan bé les coses. "Donem el millor entrecot de vedella frisona de procedència alemanya al millor preu que podem", argumenta Bernat. Els agrada el que fan i ho fan bé. I això el client ho agraeix.

Parking Sótano

Adreça: Passatge de Marimon, 5, 0821 Barcelona

Telf.: 934 61 58 77

Preu mitjà: 35€

Més informació
Cafè Zurich: refugi d'artistes, jubilats i assaltants de banc
Little Andaman, els sabors de l'Índia des de la costa més meridional
Avui et destaquem
El més llegit