Rabbit's Bar, una nova barra vintage a Barcelona

El nou restaurant Rabbit's reivindica la tapa compartida de tota la vida: colzes a la barra i mollete a la mà

La barra de Rabbit's Bar a la ciutat comtal | Cedida La barra de Rabbit's Bar a la ciutat comtal | Cedida

Rabbit's Bar, ubicat al carrer Ganduxer (Barcelona), ja és una de les sensacions d'aquest tòrrid estiu. Un dels motius de festa del qual han pogut gaudir els que s'han quedat per la ciutat comtal aquest agost. La cultura de compartir tapes ens encanta, i és de celebrar que neixin llocs així, encara que sigui a la zona alta de Barcelona. Per sort, aquest bar vintage amb ànima de dinner té poc a veure amb altres sofisticats restaurants que pol·linitzen els barris de les Corts, Sant Gervasi, Sarrià i Pedralbes.

Rabbit's Barcelona: vocació de bar de tota la vida

Sens dubte és una obertura inesperada. Al xef Jordi Cunill (també propietari del Cafè de París) no li ha costat encertar-la: un dimarts a la nit, ple de gom a gom. Té l'encant retro dels bars de sempre -amb una imponent barra d'alts tamborets visible des del carrer-, tota la serietat que la tapa de nivell requereix, i, a més, la familiaritat del servei i els clients que ja es coneixen i fan sentir-te com a casa des del minut u. “Benvinguts, és la primera vegada”, pregunta Javier Mercedes, un simpàtic cambrer de República Dominicana mentre ens acompanya a la barra. A banda i banda diverses parelles conversen, brinden i es passen el plat d’amanida rusa.

L'amanida russa, una de les seves especialitats | Cedida
Totes les tapes són delicioses | Cedida

Cunill ha pensat en una oferta gastronòmica en format tapes que llisca de meravella sobre la cantonada de la barra. Aquestes amanides russes, amb el seu bitxo i el seu crostó ben cruixent, surten com a petits vagons de locomotora que s'amunteguen per a ser portats en volades fins a la seva afortunada taula.

Una de russa, una de gambes a l'all i un petit, si us plau

Regna el producte fresc servit diàriament des de diferents zones del país i, de vegades, acabat davant del client. La carta anuncia un tomàquet blau amb ventresca de tonyina i ceba tendra, unes piparres del nord o una croqueta Forrest Gump per “començar a botar” (entre 6 i 18,50 euros).

Una tapa de jamón | Cedida
Una tapa de pernil | Cedida

La disbauxa de cassoles, al fons de bar en una minúscula cuina, tampoc no es queda enrrere. D'allà en surten unes espectaculars gambes a l'all, els escamarlans i els plats de la seva selecció de carns Lyo com el llom de vaca o els pedrers a la graella, a més de petites meravelles en forma de montadito (entre 6 i 18.50 euros). Demaneu el pepito de vedella o el mollete guarro de xistorra. “Sempre fem servir el filet també al steak tàrtar. Així aconseguim assegurar-nos que la qualitat de la carn sigui melosíssima i amb el punt de greix just”, sosté Carlos Gustavo mentre fileteja un superb filet darrere la barra. A l'altra cantonada Salvador acaba de tallar a ganivet un plat de pernil que diposita al marbre a l'espera que un company se l'emporti. “Pernil del bo”, llança a l'aire mentre somriu.

Més info: 7 vins blancs espectaculars per compartir aquest estiu

L'apartat de xup-xup és un altre dels encerts de Rabbit's: Tripes, fricandó amb bolets de temporada i cua de bou amb parmentier (entre els 9,90 i els 14,90 euros). El costat dolç d'aquest cau de rosegadors ben avinguts el coronen vuit creacions. Destaquem la torrija amb gelat de xocolata o un cheesecake casolà que veiem viatjar fins a diverses taules (de 4 a 9,90 euros).

Viatge retro a les cafeteries americanes dels 60

La vermella disbauxa en lacades taules i parets és el protagonista d'aquest bar amb ànima de taverna vintage; un interiorisme desenfadat, obra de l'estudi de Pilar Líban, que recorda aquests dinner americans de les sèries inspirades als anys 60. No falten els tamborets, les cadires amb rotang i fins i tot una lleixa penjada de la façana interior des de la qual menjar mirant la gent passar pelcarrer. El seu horari de cuina ininterrompuda (obre de 13 h a 00.00 h) ho fan el lloc indicat per tapejar amb sentit a gairebé qualsevol hora.

Rabbit's Bar

Adreça: c/ de Ganduxer, 16

Horari: dilluns a diumenge cuina ininterrompuda de 13 h a 00.00 h

Telèfon: 931 014 068

Preu mitjà: 35 euros

Més informació
L’exitós restaurant Coya, amb locals a Londres i Dubai, desembarca a Barcelona
Taberna Kamikaze, un mediterrani i japonès dos en un
Restaurant Solc, una terrassa envidrada a l'hotel Majestic
Avui et destaquem
El més llegit