• Afterwork
  • Restaurant Solc, una terrassa envidrada a l'hotel Majestic

Restaurant Solc, una terrassa envidrada a l'hotel Majestic

La proposta compta amb el segell del xef estrella Michelin Nandu Jubany executada pels xefs David Romero (El Celler de Ca Roca) i Luis Llamas (Neura)

El xef David Romero | Cedida
El xef David Romero | Cedida
Lourdes López | VIA Empresa
Periodista experta en gastronomia
Barcelona
22 de Juliol de 2023

La benvinguda al restaurant SOLC és una meravellosa terrassa coberta de cristall i fusta. El Majestic Hotel-Spa Barcelona (passeig de Gràcia, 68) va estrenar en 2018 aquest menjador gastronòmic en la seva primera planta, on va estar situat el mític Drolma. La proposta compta amb el segell de l'estrella Michelin Nandu Jubany executada pels xefs David Romero (El Celler de Can Roca) i Luis Llamas (Neura). Ofereix unes poques taules a l'interior. La resta, a la terrassa sota cobert, recreen un ambient palatí. És el mateix espai on serveixen els seus desdejunis matinals i també el seu famós brunch (65 euros) cada diumenge.

 

Els Soldevila, la família propietària de l'hotel, tenen un hort al Maresme de considerables dimensions molt pròxim a la mar: Ca Met. I d'allà venen bona part de les verdures i microverdures que degustarem en taula i que es porten diàriament per a evitar el seu pas per cambra. Com el seu lema indica: From farm to table, (del camp a la taula).

El Majestic Hotel-Spa Barcelona va estrenar en 2018 aquest menjador gastronòmic en la seva primera planta

SOLC restaurant; menú de temporada

Pugem unes aristocràtiques escales i és Albert Oribe qui rep amb el seu ampli somriure. Ens estén la carta que té una dimensió ajustada a la sapiència de qui vol controlar absolutament tot el producte que passa per cuina. Uns justos entrants, molt de temporada: espàrrecs blancs i verds amb lactonesa de llimona i aire de llima (17 euros), degustació de tomàquets de finca amb gelée freda d'alfàbrega (14 euros), anxoves de l'Escala amb mantega fumada i pa d'algues (4 euros).

 

Ens inclinem, com és lògic, per les albergínies (13 euros) que ara estan en el seu millor moment. Venen lacades acompanyades amb fruita seca i un cremós floral i salí del Puig Pedrós de Molí de Ger. De la formatgeria artesana que la família de Pere Pujol (quarta generació) té en la solana de la Cerdanya (comarca septentrional de Catalunya), a 200 metres de la riba del riu Segre i a una altitud de 1.135 metres, surten alguns dels millors formatges de Catalunya. Fidels a la tradició formatgera, només usen llet crua, sal i ferments naturals.

L'arròs del Delta amb múrgoles, mini carabassons i carpaccio de gamba és el segon entrant triat (28 euros), un encert presentar-lo en un plat còncau que evita que es refredi.

Restaurante SOLC | Cedida
Restaurant SOLC | Cedida

Carta o Menú Degustació del restaurant SOLC? Preus i plats

La desfilada de plats és una cerca constant d'una cuina tradicional de qualitat i recognoscible, amb una posada al dia en emplatats i elaboracions. Com el menú muta amb les estacions, altres plats que s'han servit en l'espai són els embotits del Pallars amb pa amb tomàquet al forn de carbó, el Pâté en croûte de pollastre ecològic i porc Gascó de capa negra de Solsona o la croqueta de gamba vermella de Vilanova.

Entre els millors restaurants d'hotel a Barcelona

Com a principals, els peixos es porten diàriament des de la llotja de Barcelona i Vilanova; i exquisides carns de productors locals. Entre els primers, rap amb bilbaïna d'espàrrecs verds (30 euros), el tataki de llom de tonyina del Delta amb ajoblanco d'ametlles i coco (26 euros) i el llenguado de la Costa Brava a la brasa de carbó amb pinyons i cítrics (32 euros). Provem aquest últim amb crudités i diferents salses.

Entre les opcions càrnies treballen l'espatlla de xai de llet de raça Xisqueta (28 euros), amb cremós d'albergínia rostida, la ballotine de pollastre de pagès, ibèric, foie i festucs verds (25 euros), el Steaktartar de vaca madurada ECO de Cal Tomàs amb arrel d'api a la sal (26 euros) o –l'elecció d'aquesta nit-, una impecable terrina de porquet premsada i coronada amb la seva gustosa pell amb textures de poma (28 euros). El menú degustació es construeix amb els mateixos plats, però a preu tancat (56 euros).

Entre els vins a copes, el celler Alta Alella té representació en els blancs

Per a postres, vibrem amb una delicada pavlova –homenatge a la primera ballarina russa de finals del segle XIX i principis del XX, una de les principals artistes del Ballet Imperial Rus i dels Ballets Russos de Serguei Diàguilev- amb figues coll de dama i amb unes maduixetes i gelat de llet fresca que ens fan pensar en la fama ben merescuda que té el brunch dominical en aquest mateix espai. Inaugurat per Jubany poc després de la reobertura dels restaurants postpandèmia, Oribe detalla que va quallar la seva fórmula híbrida de servei en taula i opció tipus bufet per a les postres on el desplegament pastisser continua causant furor.

A la carta de vins, Albert Pulido, el jove sommelier del restaurant, ha triat referències que miren a totes les parts del globus, però que intenten escurçar les distàncies amb els cellers locals. Entre els vins a copes, el celler Alt Alella, amb la qual la família guarda una estreta relació, té representació en els blancs –el pansa blanca Cau d’en Genís que elaboren per a l'hotel-, i el cava Mirgin Cuvée Majestic Gran Reserva (DO Cava).

Restaurant SOLC

Adreça: passeig de Gràcia, 68, 08007 Barcelona

Preu menú degustació: 56 euros per persona (begudes no incloses)

Maridatge de vi: 34 euros per persona

Telèfon: 934 96 77 07