El restaurant 7 Portes i el Mercat del Carmel, entre els guanyadors del Premi Comerç de Barcelona

Els guardons, que enguany han arribat a la 24a edició, distingeixen en diverses categories els millors establiments comercials de l’any

El restaurant 7 portes té obert els 365 dies de l'any | Mireia Comas El restaurant 7 portes té obert els 365 dies de l'any | Mireia Comas

Ja es coneixen els guanyadors de la 24a edició dels Premis Comerç de Barcelona. La convocatòria d’aquest 2023 ha constat de sis modalitats i d’una categoria especial, i han reconegut les iniciatives comercials més destacades de l’any. El guardó també integra el Premi Mercats de Barcelona.

L’històric restaurant 7 Portes, fundat el 1836, ha estat el guanyador del premi al comerç emblemàtic. El jurat ha valorat el fet que “la seva cuina i llarga tradició” siguin “un emblema de la ciutat”. També n’ha destacat “la capacitat d’adaptació als canvis del mercat sense perdre l’autenticitat i la combinació de tradició i innovació, que el converteix en una iniciativa emblemàtica sòlida i d’èxit”.

El premi al comerç innovador ha estat per Mariposa Negra Cocktail Bar, situat a la plaça de les Olles, per la forma en què “uneix d’una manera original i nova el comerç al detall amb la restauració”. D’altra banda, el premi al comerç de proximitat s’ha atorgat a Mamá Heladera, pel seu arelament al barri del Poblenou i per ser “una proposta diferent per tastar gelats, amb una història al darrere i gustos fruit de la investigació sobre neurogastronomia aplicada”.

El jurat ha valorat el fet que al restaurant 7 portes “la seva cuina i llarga tradició” siguin “un emblema de la ciutat”

Remei Márquez López, de l’Associació de Comerciants de la Marina, ha estat reconeguda amb el premi Albert González a la tasca de contribució a la promoció, innovació i coneixement del comerç de la ciutat. I el premi comerç sostenible, ha anat a mans de la marca d’espardenyes, Toni Pons, per la seva sostenibilitat “en la producció local i de la matèria primera que s’utilitza” i perquè “recupera el calçat tradicional i l’actualitza perquè pugui ser una peça de vestir del segle XXI”.

Més info: Susana Sánchez (7 portes): “Tenim la sort de treballar a la indústria de la felicitat”

Finalment el premi especial ha estat per Panes Creativos, de Daniel Jordà, per ser “referència al sector del forn a escala nacional i internacional, a més de ser un establiment que fa bandera i practica la sostenibilitat i que està arrelat al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, col·laborant en diversos projectes”.

Més informació
Solé Parellada: "La innovació és un compromís amb el futur"
7 Portes, llarga vida a l'arròs Parellada i al pijama
Avui et destaquem
El més llegit