• Afterwork
  • Somos Estupendas o com agafar el timó de la teva vida

Somos Estupendas o com agafar el timó de la teva vida

L'exitosa plataforma busca democratitzar la salut mental i obre la primera oficina a Barcelona

Equip de Somos Estupendas | Cedida
Equip de Somos Estupendas | Cedida
Gemma Fontseca, cap de redacció de VIA Empresa | VIA Empresa
Cap de redacció
Barcelona
03 de Juny de 2022
Act. 03 de Juny de 2022

La catalana Yaiza Sanz tenia 24 anys quan va fundar el seu propi canal de Youtube el 2015 i més de 400.000 seguidors seguien les seves aventures en aquesta xarxa social. Molts dels temes tenien a veure amb psicologia, rols de gènere, violència i els abusos sexuals, que va patir de petita, entre els quatre i els set anys. Quan va decidir obrir-se i compartir aquesta última experiència, es va adonar que molta gent també necessitava un lloc per rebre ajuda i sentir-se comprès.

 

L’emprenedora va començar a estudiar la carrera de psicologia i d'aquí en va sorgir la plataforma Somos Estupendas el 2020, un lloc per "mirar cap a dins i florir". Un espai on fer teràpia, comptar amb cursos sobre salut mental, tallers, recursos per empreses i també per compartir una part important dels continguts de forma gratuïta per "democratitzar l'accés a la salut mental".

Somos Estupendas, un punt de trobada on mirar cap a dins, florir i empoderar-se

Gràcies a una elaborada estratègia comunicativa a les xarxes socials, Somos Estupendas compta amb més de 400.000 seguidors a Instagram, juntament amb perfils mediàtics com ara l’influencerLuc Loren, que comparteix vídeos al seu perfil sobre salut mental, de bracet de la marca. Sanz explica a VIA Empresa que "les xarxes socials és el canal perfecte per acostar el missatge i la forma de veure amb perspectiva de gènere una psicologia integrativa". L'empresa va néixer fa dos anys de forma 100% digital, però des de fa un mes, han inaugurat un centre presencial al carrer Aribau de Barcelona. Compten amb 100 pacients presencials i la líder destaca que és un projecte autofinançat, que no han rebut finançament extern ni rondes d’inversió.

 
Yaiza Sanz, fundadora de Somos Estupendas | Cedida
Yaiza Sanz, fundadora de Somos Estupendas | Cedida
 

Dones valentes que entenen la necessitat de cuidar-se elles mateixes. Dones que volen assolir el benestar a través de l'aprenentatge, de l'amor i de l'autorespecte. Un punt de trobada on mirar cap a dins i florir, empoderar-se i acaronar totes les parcel·les de la vida per sentir-se plena. Aquest és el públic objectiu de la companyia, un perfil majoritàriament femení d'edats compreses entre 18 i 44 anys. Somos Estupendas té un equip de 60 professionals que ajuden en aspectes com ara l’ansietat, cicles vitals, traumes, dolor perinatal i altres elements imprescindibles per millorar el benestar de les persones.

Reptes de present i futur

Els pròxims passos a seguir per la companyia consisteixen a poder profunditzar en el negoci Business to Business (B2B). Segons explica la CEO de Somos Estupendas "les empreses necessiten crear models de negoci basats en les cures cap a l'equip. Està demostrat que per cada euro que inverteixes en salut mental per als treballadors, en reps quatre”.

Sanz (Somos Estupendas): “És crucial que els líders de les companyies es revisin en l’àmbit personal, perquè com et sentis en la teva vida personal ho plasmaràs en la part laboral”

El gran aprenentatge dels últims anys segons la fundadora té a veure en què les persones són molt importants com a gran valor de la companyia. "Crec que és imprescindible cuidar a qui ens cuiden i especialment en les empreses i l'equip. Estem parlant de cures honestes i reals, de cuidar de veritat", continua. L'experta afegeix que “és crucial que els líders de les companyies es revisin en l’àmbit personal, sobretot els CEO, perquè com et sentis en el teu entorn personal ho plasmaràs a la part laboral".