Acomiadar l'estiu a la terrassa de Messi

Espais idíl·lics presidits per piscines espectaculars que, fins ara, només gaudien els seus hostes. Els hotels obren al públic les seves terrasses amb fórmules adaptades a la "nova normalitat"

La terraza del hotel MiM Sitges, de Leo Messi La terraza del hotel MiM Sitges, de Leo Messi

El coronavirus ha posat en escac restaurants petits i grans a gairebé tot arreu. Noves fórmules, noves mesures i molts tancaments dolorosos que vénen al sector. Els hotels també estan patint i fan un sobreesforç per obrir (algunes) de les seves terrasses. Una excepció. Mentre la calor duri, els qui puguin permetre's aquest petit luxe poden visitar algunes talaies que han reobert al gaudi hedonista adaptant la seva fórmula amb al canvi de públic objectiu. Relaxar-se (una miqueta) prenent alguna cosa, menjant o sopant a l'aire lliure, encara que sigui amb molta precaució, una mica de por i una vegada per setmana —quins temps quan ho fèiem diverses vegades al mes!— és el nou luxe. Capturem algunes terrasses d'hotel obertes i les seves fórmules a preu tancat.

El Terrat

Entre les poques terrasses d'hotel del centre de la ciutat, per sort, El Terrat, la del Mandarin Oriental de Barcelona és una d'aquestes. Allà teniu una carta (en codi QR) oberta a la cuina del cèlebre xef de Lima Gastón Acurio (el seu Astrid & Gastón ocupa el lloc 67 en el top 120 mundial) que fa ja més d'un lustre ens va ensenyar que els sanguchos eren els entrepans de carrer peruans. El millor ambaixador de la cuina peruana d'avantguarda signa una proposta lleugera i a l'aire lliure: plats nikkei com els típics tiraditos (nikkei d'ají fumat, tonyina Balfegó i mango verd adobat), makis aperuanats (l'anticuchero i el cevichero), ceviches espectaculars (proveu el clàssic i el mixt amb marisc) i altres picades d'ullet a la migració japonesa de finals del segle XIX, a més de productes nacionals. A la carta de cócteles no hi falta el pisco sour Dewar's 15, aranja, suc de yuzu, clara d'ou, sirope African nèctar o la versió "de la casa" amb vainilla, alfàbrega i poma.

Mandarin Oriental

Passeig de Gràcia, 38-40, Barcelona

Preu mitjà: 45€

https://www.mandarinoriental.es/barcelona/passeig-de-gracia/fine-dining/restaurants/peruvian-cuisine/terrat

Heat Wave

Heat Wave by Carlotta Delicato és la fórmula tancada amb la qual l'hotel W Barcelona ha reobert al públic la seva terrassa WET Deck; un menú estival amb els plats favorits de la jove xef executiva del seu restaurant (25 anys). Per 45€ el menú inclou com amouse-bouche un duo d'ostres, una selecció d'entrants populars com el porro a la brasa i el carpaccio de síndria brasejada; un plat principal per escollir entre el rellom ecològic, el turbot salvatge o l'arròs melós d'ànec al forn de llenya amb dues copes de vi. Per a postres, una tatin de poma amb crema anglesa i gelat de vainilla o el pastís de formatge al vapor caramelizat amb albercoc. El preu dóna accés a la terrassa WET Deck postdinar i a 3 hores d'aparcament gratuït als baixos de l'hotel. Part del grup Marriott International (NASDAQ: MAR), el W ha limitat l'aforament, respectant els protocols d'higiene i la distància de seguretat necessària. També ha habilitat un pack de dia a la piscina (60€/persona, amb servei de tumbona i còctel de benvinguda). Els packs de dia de la piscina i l'experiència gastronòmica es poden adquirir in situ o per email (wet.wbarcelona@whotels.com).

La Barra

El restaurant del reconegut xef Carles Abellán, a la planta E de l'edifici ha recuperat just aquesta setmana la seva alta cuina marinera en format tapa (el matrimoni de seitons, els popets adobats o les ja clàssiques papas aliñás i el seu verat); aquests altres plats amb toc asiàtic (el moll Gran Murada o el verat laquejat amb arròs sushi) i els seus grans plats mariners clàssics que ja van triomfar a la seva antiga ubicació de la Barceloneta (la fregida de llagosta o llamàntol ‎formenterana). Tot, amb un producte de primera i amb una de les millors vistes de la Barceloneta. Eclipsi, el luxós cocktail bar de l'hotel a la planta 26, també s'ha llançat reobrint portes amb nova carta coctelera.

W Barcelona

Plaça Rosa dels Vents 1, Barcelona

Preu mitjà: 45€

https://www.firebarcelona.com/es/

Sky Bar

És "l'hotel de Leo Messi". Finalment, l'astre blaugrana ha decidit quedar a l'equip (almenys una temporada més), així que visitar el seu hotel ha estat la celebració d'algun aficionat. L'astre argentí va comprar la propietat el 2016, que actualment gestiona el Majestic Hotel Group. Dada en mà, la curiositat és clara: com és l'hotel triat pel futbolista per jugar a ser empresari? Set plantes més amunt es descobreix; un territori batejat com Sky Bar amb 400 metres quadrats de terrassa i vistes de 360º. El nom ho diu tot; envoltat d'un vidre que frena el vent, vistes a la muntanya i al mar, barra, taules, plataners, música i una piscina (tractada amb sal): relax. Una balconada que (encara que a segona línia de mar) dóna a la lluminosa línia del Mediterrani i, a la part contrària, al Sitges noble, amb un verd que dissimula mansions i casetes impossibles de pagar. Unes vistasses desconegudes fins i tot per a alguns residents de la zona. La carta pivota entre tapes descomplicades (l'ensaladilla russa amb ventresca, l'hummus, el tataki de tonyina…), clàssics de qualsevol restaurant de moda (pop a la brasa o nachos amb chili de carn) i algun plat amb més marge d'interès (magret amb salsa de taronja i poma verda rostida). Les sessions amb DJ al capvespre (els divendres i dissabtes) completen l'experiència.

El certificat del US Green Building Council amb el seu nivell més alt (Leed Platinum) ens explica que és un hotel que cuida el medi ambient. Sota els peus, a la zona d'aigües, a la qual també envolta una gran vidriera i frondoses plantes, tampoc es tracta el líquid amb clor. La marca cosmètica orgànica que utilitzen (Sçens) comparteix la mateixa filosofia respectuosa amb la pell (ecològica i vegana) i el medi ambient (sense pesticides, ni abonaments petroquímics, colorants, conservants, perfums sintètics, parabens, sulfats o silicones). Si la pregunta és si podem trobar-nos aquí a Messi, la resposta és sí. De vegades hi va amb la família i ho comparteix al seu Instagram.

MiM Sitges

Av. Sofia, 12, Sitges, Barcelona

Preu mitjà: 25€

https://mimhotels.com/es/sitges/hotel-mim-sitges/gastronomia/sky-bar

El pati-jardí El Til·ler

Situat en un edifici modernista del segle XIX, a la mateixa illeta que La Pedrera, el pati-jardí El Til·ler és potser és un dels millors angles per observar amb nocturnitat l'alta cupula de la casa que Gaudí va aixecar per demostrar el poder adquisitiu del matrimoni format per Pere Milà i Camps i Roser Segimon i Artells. Ha obert el seu servei de bar i piscina amb zona d'hamaques a tot el públic (cada dia de 16h a 20h), amb una oferta de Pool&Cocktail: nachos amb guacamole, còctel per triar i dues hores d'accés a la piscina per 25€ per persona.

H10 Casa Mimosa

Carrer de Pau Claris, 179, Barcelona

Preu mitjà: 25€

Controlen l'aforament, així que és imprescindible reserva prèvia: 93 214 23 30

Pool & Sunbed

No és ni de lluny un dels hotels més visitats pels barcelonins. La seva aura pretesament vintage espanta a tants residents com atreu forans. El Palace posa a la disposició del públic general la seva fantàstica piscina amb dues fórmules. Pool & Sunbed o Pool, Sunbed & Lunch; opcions per gaudir d'un dia de piscina (tumbona, tovallola, ampolla d'aigua i copa de cava de benvinguda) sobre el skyline de Barcelona amb totes les comoditats i, en el cas del segon, amb dinar inclòs. Entre els snacks i plats per escollir, d'arròs amb gambetes i espardenyes, tataki, peix de llotja, croquetes o braves, a hamburgueses, amanides i torrades.

El Palace

Gran Via dels Corts Catalanes, 668, Barcelona

Preu mitjà:

Pool & Sunbed: Dissabte i diumenge de 12h a 20h - 30€ /persona. De dimecres a divendres de 18h a 20h – 20€/persona

Pool, Sunbed & Lunch: Dissabte i diumenge de 12h a 20h – 60€/persona.

Reserves a: wintergarden@hotelpalacebarcelona.com

Més informació
Bar Maracaibo: Entrepans i ‘finger food’ en la remor colonial de la Barceloneta
Nits a la fresca amb brases i cava
Can Fisher: El paisatge, Bogatell i l'arròs amb socarrat
Avui et destaquem
El més llegit