Ens podem felicitar

VIA Empresa celebra aquest dimecres 29 d'abril el seu 7è aniversari en un context d'alerta sanitària i de por a una nova crisi econòmica bufant en el clatell de tots

VIA Empresa celebra aquest dimecres 7 anys | iStock VIA Empresa celebra aquest dimecres 7 anys | iStock

L'exministre d'Indústria Joan Majó va ser la nostra primera veu. I una veu reconeguda per tots. Majó signava aquell 29 d'abril de 2013 un article d'opinió que portava per títol Els quatre sectors de futur i en una mena de profecia parlava de l'envelliment de la població, l'esgotament dels recursos energètics, de com havíem d'organitzar el turisme i de les comunicacions digitals. Aquest 29 d'abril de 2020, confinats a casa editant un diari digital econòmic que, per sort i per treball, s'ha convertit en referencial per a molts, sabem que Majó no assenyalava quatre elements perquè si: la salut, el medi ambient, les fronteres i la comunicació són ara quatre elements que marcaran el nostre futur. El de tots. També el de VIA Empresa. 

Avui és el nostre aniversari. I sí, ens podem felicitar. Estem contents. Aquell primer article de Joan Majó publicat a les 00 hores de la nit va tenir 1.261 lectures. Ara, com ens recordava Marc Argemí al seu article de dilluns, les lectures d'articles en català que han fet tots els lectors en un mes són 483.379. Però en aquesta Redacció no he sigut mai de sumar per sumar, la proposta ha estat sempre afegir alguna cosa més. Més veus, més perspectiva, més llum. I ara, en plena crisi per la covid-19, més que mai, també la necessitem. 

Aquell article de Majó va ser el més llegit del dia 1 de VIA Empresa. El segon el signava el nostre excompany Sergi Quitian: km 0 (1): els deu reptes de l'empresa catalana. Si no ho van fer en aquell moment, poden llegir el decàleg ara amb la perspectiva de set anys i en el context d'una nova crisi, però els punts són tan interessants ara com en aquell convuls 2013. (Spoiler: excepte el punt de les exportacions, la resta sorprèn que siguin de màxima actualitat). Per cert, que l'article de Quitian va tenir 1.059 lectures.

Si mai no haguérem vist el got mig ple aquell 29 d'abril, avui no estaríem brindant amb ell. Pels 7 anys!

Un altre dels articles que arribaven als lectors aquell dia de primavera el signava el nostre corresponsal a Lleida, David Rodríguez. Miren el titular, profètic: L'agroalimentari, el jòquer davant la crisi. Aquella anàlisi del sector lleidatà explicava els reptes que hi havia al territori per impulsar el sector agroalimentari, aprofitant les noves infraestructures que s'havien creat, com el canal Segarra-Garrigues, l'Aeroport d'Alguaire o el desdoblament de l'Eix Transversal entre Lleida i Girona. 

El 29 d'abril de 2013 en Ramon Grau, editor de Totmedia i, per tant, de VIA Empresa, apuntava que "estem per sumar i per mirar el got mig ple de la nostra realitat empresarial. Els projectes de futur neixen en èpoques de crisi que no deixen de ser portes a noves oportunitats. Per això neix VIA Empresa". En aquesta Redacció pensem en aquesta idea cada dia d'aquest confinament per explicar-los una realitat que és certament crua sense marginar l'optimisme que ens ha ajudat a arribar fins aquí. Perquè si mai no haguérem vist el got mig ple aquell 29 d'abril, avui no estaríem brindant amb ell. 

Benvolguts lectors, avui sí, ens podeu felicitar.

Més informació
Set anys intensos
Periodisme per contagi
Happy Birthday VIA Empresa and Thank You!
Avui et destaquem
El més llegit