La vitamina per deixar de ser un zombi

Messi, Gasol, Kasparov, Don Quijote o Jordan són alguns dels protagonistes del llibre que vol canviar els teus hàbits de vida

L'objectiu de Vitamina X sembla de The Walking Dead: "Deixar de sentir-se com un zombi". | iStock L'objectiu de Vitamina X sembla de The Walking Dead: "Deixar de sentir-se com un zombi". | iStock

Cansat d'estar cansat? De vitamines n'hi ha moltes. Però no totes funcionen igual de bé... Així doncs, com pujar el nivell d'energia per millorar la teva vida? Vitamina X (Alienta Editorial) de Pilar Jerico, José Luis Llorente i Jesús Vega té la resposta en forma de llibre amb l'ambició de "menjar-se el món". "Vitamina X et desafia a aconseguir que els teus nivells d'energia siguin constants i s'apropin al teu màxim. Potser hauries preferit que t'ajudéssim. Doncs no. Et retem. Com? Canviant d'hàbits en tots els àmbits. No hi ha cap altre camí", escriuen. 

Més info: Clavar una puntada de peu i altres secrets per vendre (en vermell)

Un camí que consta de 10 capítols, entre els quals destaquen l'alimentació, la necessitat de moviment, el descans, l'aprenentatge o tenir un propòsit a la vida. L'objectiu és el de The Walking Dead: "Deixar de sentir-se com un zombi". I qui millor per explicar-ho que el trident format per Jerico que és doctora en organització d'empreses i ha dissenyat estratègies a les universitats de Harvard i UCLA, l'exjugador de bàsquet Llorente amb medalla olímpica reinventat en consultor i amb "Esperit de remuntada" i l'emprenedor Vega amb una llarga trajectòria com a director de Recursos Humans a Inditex, Banco Santander i Hewlett Packard. 

La seva confessió més personal busca empatitzar amb el lector: "Els autors que estàs escoltant tenim una vida feliçment atabalada i sabem que no és fàcil mantenir-la. Dedicar el mateix temps a activitats diverses i compromisos múltiples requereix de forma inevitable energia mental, física i emocional duradora. Però, a més, es precisa d'un propòsit ferm que il·lumini, acompanyi i revitalitzi la resta d'energies". Vitamina X amb piles Duracell+ sorgides de l'equilibri de quatre eixos vitals: cos, ment, emocions i esperit. Tot connectat. 

Les dietes de Messi i Gasol o la natació de Kasparov

La fórmula detallada: cos (menjar, descansar i moure'ns), emocions (confiança, diversió i energia del nostre voltant), ment (allò que ens diem a nosaltres mateixos) i propòsit (energia activa que fa de volcà i té grans estímuls). Tot plegat, aplicat al cas d'un directiu "confús i desesperat" acompanyat per les dietes del futbolista Leo Messi i el jugador de bàsquet Marc Gasol, l'escaquista Kasparov en els seus entrenaments de natació, l'obsessió secreta de Michael Jordan, el personatge de Don Quijote, el multimilionari Richard Branson o l'aviadora Amelia Earheart, entre molts d'altres.

La fórmula: cos (menjar, descansar i moure'ns), emocions (confiança, diversió i energia del nostre voltant), ment (allò que ens diem a nosaltres mateixos) i propòsit (energia activa que fa de volcà i té grans estímuls)

El llibre comença amb tota una declaració d'intencions: "He tornat al desànim, al malestar, a l'angoixa. Torno a estar paralitzat, desganat. Qualsevol turó s'ha tornat a convertir en muntanya infranquejable. De nou, la por a ser acomiadat torna a ser constant i amenaçadora. No m'agrada la meva vida i, el que és pitjor, no m'agrado gens a mi mateix. No acabo de creure que l'estat d'ànim enèrgic i lluminós que he tingut en els últims dies sigui producte de les pastilles. No pot ser cert. Mai havia escoltat parlar de cap medicament, o droga, que provoqués uns efectes tan positius durant tant temps. Durant aquests dies, les pastilles m'han convertit en una persona diferent. No, no és cert, m'han convertit en una fantàstica versió de mi mateix. Em sentia poderós (sense necessitat d'imposar res a ningú, només amb la força dels meus arguments), seductor, compromès (amb el meu equip, amb la meva empresa, amb mi mateix), imaginatiu. Capaç, en definitiva, de donar una bona solució a qualsevol problema que se'm presentés. Despullat, per fi, de les pors que m'ofegaven. Energia que m'empenyia cap a territori que ni jo mateix aspirava a conquerir". 

I si els protagonistes no són encara prou captatio benevolentiae com per llegir el llibre, els autors tenen vitamina X de sobres: "Per assolir uns nivells òptims d'energia necessites fabricar un vehicle ben equipat de transport -ment i cos-, però també un combustible que ho mogui com són les teves emocions. I sobretot, un propòsit que et digui cap a on et volts dirigir. Un vehicle sense energia no es mou. I l'energia sense destinació és un viatge frustrat. Acompanya'ns, uneix-te a nosaltres i prem el botó de la teva energia. SOM-HI!".

Més informació
Llibres d’empresa per començar amb èxit el 2019
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit