No llegeixis aquest article (si vols ser infeliç)

Arnau Vendrell elabora un full de ruta per ser "millor persona", reconèixer-se l'èxit propi i aprendre a superar la por

Ser feliç no és difícil, segons assegura Vendrell | iStock Ser feliç no és difícil, segons assegura Vendrell | iStock

Només a Espanya hi ha 11 milions de cerques anuals en Google sobre problemes emocionals. A més, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que hi ha més de 320 milions de persones al món que pateixen depressió. I és que mentre que la tecnologia ens connecta amb el món, ens desconnecta de nosaltres mateixos fins que arriba un punt en què no sabem què volem, què ens agrada o quin és el nostre propòsit a la vida. Està clar que "no podem escapar de nosaltres mateixos". I, com que no podem, hem d'aprendre a viure amb això però, sobretot, a fer-ho de debò. Aquesta és la premissa de la qual parteix Vivir adentro, una guia repleta de reflexions per la teva jo interior elaborada per l'enginyer i especialitzat en psicologia Arnau Vendrell, un jove emprenedor que va vendre la seva primera empresa als 28 anys.

Més info: I tu, a què jugues?

El frenesí de la societat actual i la necessitat d'urgència ens han fet perdre contacte amb nosaltres mateixos, fins al punt que no sabem com ajudar-nos, ni com alleujar el nostre dolor o estar "bé". Partint de la base que es pot viure una llarga vida i que no valgui la pena, o que es pot ser una persona de molt èxit i no reconèixer-se en aquest èxit, Vendrell dóna les claus per "ser millor persona" i ho fa a partir de les seves vivències, reflexions i aprenentatges sobre com ajudar-se a un mateix i deixar de tenir por.

Por a dir 'no', por a fer el que ens dicta el cor o por a nosaltres mateixos. I és que, segons l'autor, només quan realment som capaços de mirar cap al nostre interior amb amor, enterrant la destral de guerra amb la nostra ment i perseguir el nostre objectiu com a última meta, podrem sentir el que Mae West va dir quan va expressar que "només es viu una vegada, però si es viu bé, una vegada és suficient".

Ser feliç no és difícil

Per treballar tot això, Vendrell divideix el llibre en cinc parts que abasten tots els aspectes de les nostres vides. La primera, batejada com Jo i el meu jo emocional, ens parla sobre l'ego, la zona de confort, la càrrega emocional del pensament o de la por a la por, entre moltes altres coses. Viure la nostra vida amb amor, avançar amb pas ferm o donar importància a allò important, t'apropen al teu veritable jo.

Les emocions conviuen amb els pensaments limitants, amb el nostre propòsit vital i amb tot el potencial que tenim dins. I, tot això, conviu amb els altres i els altres també porten tot això a la seva motxilla. Per això, i com diu l'autor de #1 New York Estafis best-seller Endgame, Jonathan Tepper, "aquest llibre és un bon manual i full de ruta per ser millor persona".

"L'únic objectiu que té aquest llibre és que quan miris enrere, al final de la teva vida, et sentis orgullós", subratlla l'autor, que té clar que "ser feliç no és difícil", si saps com.

Més informació
Contra la incompetència, lideratge femení
Actua, després pensa
Avui et destaquem
El més llegit