Esteve Almirall

esteve almirall
Professor i director Center for Innovation in Cities d’ESADE

Esteve Almirall és Professor Titulat d’ESADE, al Departament d'Operacions, Innovació i Data Sciences i Director del Center for Innovation in Cities d’ESADE. Amb un doctorat en ciències de la gestió (ESADE), un MRes en ciències de gestió, un MCIS, DEA i MRes en Intel·ligència Artificial (UPC), la major part de la seva carrera professional l'ha dedicat a les tecnologies de la informació, especialment en consultoria, banca i finances, on va treballar durant més de 20 anys en llocs directius a IT, Organització i Màrqueting. Com a empresari, va participar activament i va fundar diverses empreses emergents en aquest camp. A més, Almirall compta amb un MBA, un PDD de l'IESE, un diploma en màrqueting de la UC Berkeley i un diploma GCPCL de Harvard Business School.

Almirall és un apassionat de com podem utilitzar IT i IA per redefinir la governança i reinventar la ciutadania al segle XXI transformant les ciutats en proveïdors de serveis als orquestradors dels ecosistemes, fomentar el creixement i promoure l’emprenedoria. Per tant, és molt actiu en camps com Smart CitiesInnovation Ecosystems, Innovació en el sector públic o User Innovation (especialment Living Labs). Ha coordinat diversos projectes competitius importants de la UE i ha participat en més d’una desena d’ells com a investigador principal. Sovint està treballant en col·laboració i organització de tallers, Open Data Challenges i conferències en aquestes àrees.

Reconegut ponent internacional en camps com la innovació oberta en el sector públic, les ciutats intel·ligents o els Living Labs a Europa, els EUA i Àsia, també és consultor del Banc Mundial i membre del consell d'ENoLL (Xarxa Europea de Living Labs), membre de l'OIPSG (Open Innovation Policy and Strategy Group) de la Comissió Europea i és requerit com a expert per part de diverses organitzacions, ciutats i de la mateixa Comissió Europea.

El Professor Almirall compta amb més de 30 publicacions en revistes i actes de conferències, incloent revistes de primer nivell i revistes conegudes com HBR (Harvard Business Review) i ha assessorat diverses tesis doctorals i de màster.