Canvi de rumb

"Des de la Generalitat s'ha manifestat que la nova via podria consistir a entrar directament al capital d'aquestes empreses"

El racó del lector de VIA Empresa El racó del lector de VIA Empresa

Tradicionalment, per tal d'evitar la deslocalització de plantes de multinacionals s'havia optat per la via de subvenció per tal de rendibilitzar el projecte i convèncer l'empresa per tal que continuï produint a Catalunya. En darreres declaracions, des del Govern de la Generalitat s'ha manifestat que la nova via podria consistir a entrar directament al capital d'aquestes empreses.

D'una banda, en ser accionista aconsegueixes els drets polítics, el més important és la capacitat per prendre decisions, si més no, per influir en la decisió final, en canvi, en l'altra via, només soluciones el "problema" a curt termini.

Més info: I ara què? Un pla B a Nissan

Sigui com sigui, per tal d'adquirir el percentatge òptim d'aquestes multinacionals, es necessiten importants sumes de recursos econòmics, i crec que una de les feines del Comitè d'Experts hauria de ser avaluar la viabilitat d'aquesta via, que d'altra banda ja s'aplica en alguns països, com en l'Estat francès en el grup automobilístic Renault.

El Racó del Lector és una secció per compartir experiències, donar el teu feedback o fer algun suggeriment de tot allò que t'agradaria llegir o escriure. Escriu-nos a lectors@viaempresa.cat

Més informació
Canviem l'escola amb la covid-19
Macarrons gratinats amb positivisme
Avui et destaquem
El més llegit